2015 İSG Belge ve Vize Ücretleri Açıklandı

2015 İSG Belge ve Vize Ücretleri Açıklandı
18 Ocak 2015 17:49

Yeni yılda birçok ücret gibi iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili belgelerden ve vize işlemlerinden alınacak ücretler de arttı ve yeni ücretleri İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü açıkladı.

Buna göre 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren İSG belge ve vize ücreti olarak KDV dahil aşağıdaki tutarlar uygulanacak;

– İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi: 413,00 TL

– İşyeri Hekimliği Belgesi: 413,00 TL

– İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitici Belgesi: 413,00 TL

– Diğer Sağlık Personeli Eğitici Belgesi: 413,00 TL

– Diğer Sağlık Personeli Belgesi: 103,25

– İşyeri Hekimliği/İş Güvenliği Uzmanlığı Belgesi Vize İşlemi: 103,25 TL

Yukarıda belirtilen belge ve vize ücretleri İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilât Hesabına yatırılacak. Ayrıca; hak (belge) sahibinin TC Kimlik Numarası, sertifika türü ve/veya sertifika sınıfı bankanın verdiği dekontta yer alacak. Belirtilen hesaba EFT veya Havale yoluyla para yatırılması Genel Müdürlük tarafından uygun bulunmadığından, ücret bizzat bankaya yatırılacak. Ücretin farklı bir hesap numarasına yatırılması halinde ise İSG Katip üzerinden sertifika tanımlaması yapılmayacak.

Öte yandan, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda başarılı olan veya dava açarak belge almaya hak kazanan adayların, eğitici belgesi almak için başvuruda bulunup da eğitici belgesi alabileceği komisyon tarafından uygun görülen kişilerin, sınavsız belge alma hakkı bulunup da talepte bulunanlardan belge almaya hak kazanan kişilerin, İşyeri Hekimliği veya İş Güvenliği Uzmanlığı belgelerinin vizesi için başvuranlardan, vize işlemi uygun uygun görülen kişilerin TC Kimlik Numaraları Genel Müdürlük tarafından bankaya bildirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.