2016 Yılı Asgari Ücreti Açıklandı

2016 Yılı Asgari Ücreti Açıklandı
30 Aralık 2015 15:21

Asgari ücretin net bin 300 TL olacağı yönündeki beklenti gözleri Asgari Ücret Tespit Komisyonuna çevirmişti. Komisyon bugün son toplantısını yaptı ve asgari ücreti açıkladı.

Buna göre günlük brüt asgari ücret 54,90 lira, aylık brüt asgari ücret 1.647 lira, bekar işçi asgari geçim indirimi (AGİ) dahil aylık net asgari ücret 1.300,99 lira oldu. Evli ve çocuk sahibi çalışanların asgari geçim indirimi dahil alacakları net asgari ücret tutarları Aylık Asgari Geçim İndirimi Dahil 2016 Yılı Asgari Ücret Tutarları sayfasında yer almaktadır.

Bu haliyle asgari ücretli bir işçinin işverene aylık maliyeti ise 2.017,58 lira olacak. Ayrıca asgari ücret yıllık olarak belirlendiğinden Temmuz ayında herhangi bir artış olmayacak.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konuyla asgari ücretin işverene maliyetiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada Başbakanla dün yapılan görüşme çerçevesinde asgari ücret artışından kaynaklanan maliyetin yüzde 40’ının devlet tarafından karşılanması konusunda düzenleme yapılmasının önerildiğini, yüzde 40’lık desteği teşvik olarak ortaya koyduklarını, düzenlemenin sadece 2016 yılı için geçerli olacağını, bu konudaki önergelerin dün akşam itibariyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirildiğini ve muhalefetin de buna olumlu yaklaştığını belirtti.(isvesosyalguvenlik.com)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.