2018 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Yayımlandı

2018 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Yayımlandı
26 Nisan 2018 22:11

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından özel bina inşaatlarıyla ilgili asgari işçilik hesaplamalarında da dikkate alınan ve 2018 yılı için geçerli olan Yapı Yaklaşık Birim Maliyetlerine ilişkin Tebliğ 26 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Asgari işçilik uygulaması çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından özel bina inşaatlarıyla ilgili olarak Kuruma bildirilen işçiliğin yeterli olup olmadığını tespit aşamasında, asgari işçilik oranının uygulanacağı bina maliyetinin tespitinde söz konusu m2 yaklaşık birim maliyetleri kullanılmakta olup, bu konudaki ayrıntılı bilgi Asgari İşçilik Uygulaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler başlıklı yazıda yer almaktadır.

Aşağıda belirtilen birim maliyet tutarları 2018 yılı içerisinde başlayıp biten bina inşaatları ile 2018 veya daha önceki yıllarda başlamış olmakla birlikte 2019 yılı içerisinde biten bina inşaatlarıyla ilgili asgari işçilik hesaplamalarında uygulanacak. Önceki yıllara ait yaklaşık birim maliyetleri ise Yapı Birim Maliyet Bedelleri Cetveli sayfasında yer almaktadır (isvesosyalguvenlik.com)

2018 Yılı Yapı Yaklaşık Metrekare Birim Maliyetleri

(Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 26 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2018 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğe göre.)

I. Sınıf Yapılar

A Grubu Yapılar: 153 TL

B Grubu Yapılar: 228 TL

II. Sınıf Yapılar

A Grubu Yapılar: 369 TL

B Grubu Yapılar: 483 TL

C Grubu Yapılar: 578 TL

III. Sınıf Yapılar

A Grubu Yapılar: 800 TL

B Grubu Yapılar: 966 TL

IV. Sınıf Yapılar

A Grubu Yapılar: 1.016 TL

B Grubu Yapılar: 1.177 TL

C Grubu Yapılar: 1.308 TL

VI. Sınıf Yapılar

A Grubu Yapılar: 1.642 TL
B Grubu Yapılar: 2.033 TL
C Grubu Yapılar: 2.331 TL
D Grubu Yapılar: 2.746 TL

YORUMLAR

  1. Musa dedi ki:

    Edevlete emeklilik başvurusu yapmak istiyorum

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      E Devlet SGK sayfasındaki Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi menüsünden başvurmayı deneyin.

  2. Murat dedi ki:

    Noterden vekalet vererek yaşlılık (emekli) aylığı için başvuru mümkün müdür? İkinci sorum yurt dışından posta ile ya da konsolosluk üzerinen başvuru mümkün müdür? Sayglar.

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Hepsi de mümkündür, istediğiniz yolu deneyebilirsiniz. Hatta e-Devlet SGK sayfasından başvuru yapmayı bile deneyebilirsiniz.

  3. Perihan dedi ki:

    e-devlet üzerinden, devlet memuru emeklisi olup vefat eden babamdan yetim aylığı (SSK emeklisiyim, çalışıyorum ancak boşandım) başvurusu yapmak istiyorum ancak “işlem başarısız , talebiniz alınmadı ! {0}.” mesajı alıyorum. Şimdiden teşekkür ederim

  4. Mehmet dedi ki:

    31 yıl memuriyet hizmeti sonrasında yaşı beklemek üzere istifa ettim. 6 ay sonra emeklilik yaşım doluyor. E-Devlet üzerinden bahsettiğin şekilde yaşlılık aylığını seçtiğimde alt bölümde sadece 4/a ve bağkur çıkıyor ve Bağkur sicil numarası soruyor. Ben E-Devlet üzerinden başvuru yapamayacakmıyım? Başvurumu nereye ve ne şekilde yapmam lazım?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Devlet memuru olarak çalışmakta olanların emeklilik başvurusunu çalıştığı kuruma yapması gerekir. Görevden ayrılanlar ise emeklilik başvurularını çalıştıkları kuruma yapabilecekleri gibi SGK Müdürlüklerine de yapabilirler. Öte yandan siz 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun emeklilik hükümlerine tabisiniz ve 5434 sayılı Kanuna tabi olanların emeklilik işlemlerini SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı yapmaktadır. Emeklilik başvuru belgenizi söz konusu daire başkanlığına gönderebileceğiniz/verebileceğiniz gibi söz konusu daire başkanlığına gönderilmek üzere herhangi bir SGK Müdürlüğüne de verebilirsiniz.
      Bu konudaki başvuru için SGK e-Devlet sayfasındaki “Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi” menüsünü kullanmayı da deneyebilirsiniz.