6331 Para Cezalarının Uygulanmasına Esas İşçi Sayısının Tespiti

6331 Para Cezalarının Uygulanmasına Esas İşçi Sayısının Tespiti
18 Haziran 2017 12:07

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 26 ncı maddesinde öngörülen idari para cezaları, daha önceleri tehlike sınıfı ve çalışan sayısına bakılmaksızın tüm işyerlerine aynı tutar üzerinden uygulanıyordu.

Ancak bir çalışanı olan işyerine de aynı cezanın, bin çalışanı olan işyerinde de aynı cezanın uygulanması, az tehlikeli sınıfta yer alan işyerine de aynı cezanın, çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerine de aynı cezanın uygulanması eleştiriliyordu. Bunun üzerine, 23 Nisan 2015 tarihinden geçerli olmak üzere işyerinin tabi olduğu tehlike sınıfı ve işyerinde çalışan sayısına göre değişecek şeklide kademeli ceza sistemi getirildi. (Bkz. 6645 Sayılı Yasa İle İş Güvenliği Alanında Yapılan Düzenlemeler)

Dolayısıyla artık, 6331 sayılı Kanunun 26 ncı maddesinde belirtilen ceza tutarları sadece az tehlikeli sınıfta yer alan ve 50’den az çalışanı bulunan işyerleri için geçerli olacak, diğer işyerleri içinse cezalar 26 ncı maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen oranlarda artırılacak. (Bkz. 2017 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İdari Para Cezaları – 6331 Para Cezaları) Çalışan sayısının tespiti ise ceza uygulanan işyeri için cezanın ait olduğu aya ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı işçi sayısı alınarak yapılacak, yani prim belgesinde  kayıtlı sigortalı sayısı aynen çalışan sayısı olarak esas alınacaktır. Prim belgesinde sıfır kazanç bildirilen sigortalılar ile ay içinde işe giren ve işten çıkan sigortalılar da çalışan sayısına dahil edilecektir. Eğer ceza taşerona (alt İşverene) uygulanacaksa, bu durumda o taşeron adına Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgesinde kayıtlı sigortalı sayısı esas alınacaktır. İşyeri farklı teşviklerden yararlandığı için o aya ilişkin olarak farklı kanun numaralarıyla birden fazla aylık prim ve hizmet belgesi verilmişse, belgelerin tamamında yer alan sigortalı sayılanların (mükerrer olan sigortalılar düşüldükten sonra) toplamı esas alınacaktır.

Dolayısıyla aynı işverenin birden fazla işyeri olsa bile sadece para cezasının uygulandığı işyeri esas alınacak, Sosyal Güvenlik Kurumunda farklı işyeri dosyası bulunan işyerlerinin çalışanları dikkate alınmayacaktır. (isvesosyalguvenlik.com)

YORUMLAR

  1. Cenk mustafa dedi ki:

    Kolay gelsin . Bir şey sormak istiyorum . Ben taşerona bağlı çalışıyorum . Ana firma isg ihlal cezaları kesiyor bizim firmaya . Ceza kesmeden önce uyarı tutanağı oluşturmak zorunda değiller mi ? Ceza fiyatları baret , yelek , ayakkabı gözlük maske 100 tl emniyet kemer ve yaşam halatı 500 er tl . Sizce normal mi ?

    1. Admin dedi ki:

      Bu cezalar 6331 sayılı Kanunda düzenlenmiş cezalar değil, dolayısıyla miktarı az mı, çok mu, normal mi bunu değerlendirmek mümkün değil. Asıl işverenden iş alan sizin taşeron firmanın işi alırken yaptığı anlaşmaya bağlı. Eğer cezaları yüksek buluyorsa düşürülmesini isteyebilir, asıl işveren (ana firma) kabul etmezse bu durumda sizin taşeron firma isterse işi bırakabilir, isterse bu şartlarla çalışmaya başlayabilir. Öte yandan meydana gelen iş kazası ve meslek hastalıklarında SGK’nın alt işvereni kusurlu bulması halinde bundan asıl işvereni de sorumlu tutmaktadır. Asıl işveren bu nedenle İSG kuralları konusunda titiz davranıyor olabilir, bu konuda haksız da sayılmaz, çünkü işin ucu kendisine dokunacaktır.