İşçinin Kusuru Nedeniyle İş Akdinin Feshinde Fesih Bildirim Belgesi

İşçinin Kusuru Nedeniyle İş Akdinin Feshinde Fesih Bildirim Belgesi
25 Mart 2013 18:44

İşçinin kusuru nedeniyle işverene iş sözleşmesinin feshi hakkını veren durumlar 4857 sayılı İş Kanununun İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı başlıklı 25 inci maddesinde, I- Sağlık sebepleri ve II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri başlıklı bölümlerinde belirtilmiştir.

İşçinin kendi kastından veya derli toplu olmayan yaşayışından ya da içkiye düşkünlüğünden doğacak bir hastalığa yakalanması veya engelli hâle gelmesi (bu sebeple doğacak devamsızlığın ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla sürmesi gerekir) gibi sağlık nedenleriyle iş sözleşmesinin feshi halinde işçi işyerinde en az bir yıllık çalışma süresini de doldurmuşsa kendisine kıdem tazminatı ödenmesi gerekir. İhbar tazminatı ise ödenmez.

Kanunun 25/II. maddesinde yer alan II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri nedeniyle iş sözleşmesinin feshinde ise işçiye ihbar tazminatı ödenmeyeceği gibi, kıdem tazminatı da ödenmez. İşçinin ücret, fazla mesai, kullanılmayan yıllık izin ücreti gibi işçilik alacakları varsa sadece onların ödenmesi gerekir.

Kanunun Derhal fesih hakkını kullanma süresi başlıklı 26 ncı maddesinde de; 24 ve 25 inci maddelerde gösterilen ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan hallere dayanarak işçi veya işveren için tanınmış olan sözleşmeyi fesih yetkisinin, iki taraftan birinin bu çeşit davranışlarda bulunduğunu diğer tarafın öğrendiği günden başlayarak altı iş günü geçtikten ve her halde fiilin gerçekleşmesinden itibaren bir yıl sonra kullanılamayacağı, ancak işçinin olayda maddi çıkar sağlaması halinde bir yıllık sürenin uygulanmayacağı belirtilmiştir.

İşçinin kusuru nedeniyle iş sözleşmesinin feshinde işçiye tebligat için aşağıda linki yer alan yazı örneği kullanılabilir.

İşçinin Kusuru Nedeniyle İş Akdinin Feshinde Fesih Bildirim Yazısı Örneği

YORUMLAR

  1. gamze dedi ki:

    bir iş yerinde 4 yıldan beri çalışmaktaydım fakat 18.nisan 2016 tarihinde işlerin azlmasından dolayı toplu çıkış nedeniyle işten çıkarıldım fakat bize daha önceden yazılı bir bildirgeme yapılmadı ve normal şartlar altlar altında 8 haftalık olan ihbar süremizi vermediler.bu nedenle ben ihbar tazminatı alabilr miyim.teşekkürler

    1. admin dedi ki:

      İşten çıkarılacağınız size ihbar süresi kadar önceden bildirilmediğinden, tabi ki ihbar tazminatı ödenmesi gerekir. Bu konuda ALO 170’e şikayette bulunabilirsiniz.
      https://www.isvesosyalguvenlik.com/toplu-isci-cikarma-ve-sonuclari/
      https://www.isvesosyalguvenlik.com/ihbarli-fesih-ve-ihbar-tazminati/

  2. Alper dedi ki:

    Merhaba 25/2 maddesi gereğince uyuyor diye ayrı tarihler le 3 adet savunma tuttular ve kamera kaydı var deyip çıkardılar ancak kamera giriş çıkış saatlerimizi görüyor istirahatten dönüşte 3/5 dakika geç geldim diye fes ettiler arabulucuya gittim sonuç ne olur sizce uyumadığım halde uyuduğunuz tesbit edilmiştir yazmışlar bende imzalamadan bir nüsrasını alarak iş yerinden ayrıldım

    1. Admin dedi ki:

      Merhaba, arabulucudan çıkacak sonuç tamamen işverenin tavrına bağlı, çünkü arabulucunun mahkeme de olduğu gibi taraflardan birinin haklılığına karar verme gibi bir yetkisi yok, sadece işçi-işveren tarafını buluşturur, önerilerde bulunabilir, ancak işveren kararından vaz geçmezse arabulucu bir şey yapamaz. Bu durumda da iş mahkemesinde dava açmanız gerekir. (Bkz. Bütün Ayrıntılarıyla Çalışma Hayatında Arabuluculuk Uygulaması)

  3. Berk dedi ki:

    7 yıldır calıstıgım kurumdan ıddaa oynadıgım ve arac kıralama isi yaptıgım gerekcesıyle iş kanununun 25/2 e bendıne gore ıs akdı fesıh yazım geldi. Bu durumda tazmınat işsizlık maası ıse ıade vs yasal haklarımı almam mumkunmudur

    1. Admin dedi ki:

      İş Kanununun 25 inci maddesi işverenin haklı nedenlerle fesih haklarını düzenlemekte olup söz konusu II/e bendi göre “e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanması, hırsızlık yapması, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.” işveren için haklı fesih sebebini oluşturmaktadır.
      25/II maddesine istinaden (hangi alt ben olursa olsun fark etmez) işten çıkarılan işçi ihbar ve kıdem tazminatı, işsizlik maaşı alamaz. Ayrıca 18 inci madde gereğince de işveren iş sözleşmesini, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebeple feshetmişse işçi işe iade davası açsa bile kazanamaz. Sizin bu durumda arabulucuya başvurmanız gerekir, arabulucudan sonuç alamazsanız İş Mahkemesine dava açmanız ve iş akdinizin feshine sebep olan davranışlarınızın yukarıda belirtilen hükümler kapsamına girmediğini ispatlamanız gerekir.

  4. Ezel dedi ki:

    Mrb benim çalıştıgım şube devredildi be bana insan kaynakların başka bir şubede başka bir posuzyonda iş verecegini söyledi ve bsna haber edilecegini söyleyerek beklememi istedi ve sonra bana işe gelmiyor diye tebligat yolladı sonrada çıkışımı vermişler ondan önce ise 6 yıllık çalışmama karşılık bana sadece 2 bin lira teklif ettiler kabul etmeyincede bana bu iftirayı attılar tebligatlarına katşılık ihtarname cektım
    Şuan avukata verdim ara ulucuyads gelmıyorşar daha bir haber çıkmadı haklarımı alabılırmıyım benim bulundugum şube devrfikşrken tutanak tuutum şahıtlerımde var

    1. Admin dedi ki:

      Arabulucunun üç hafta içinde, zorunlu hallerde ise en geç dört hafta içinde başvuruyu sonuçlandırması gerekir, eğer işveren veya vekili ilk toplantıya gelmemişse, bunun üzerine arabulucu beklemeden son tutanağı düzenler. Bu tutanağa istinaden İş Mahkemesinde dava açabilirsiniz. Haklarınızı alabilmeniz mahkemenin iddialarınızın doğruluğunu kabul etmesine bağlı, eğer şahit gösterebilirseniz şaşınız yüksek olur.

      1. Ferhat dedi ki:

        Haberı yok 25 madden beni işden çıkardılar. Ne yapmam gerek

        1. Admin dedi ki:

          Kimin neyden haberi yok ?

  5. Hakkı türk dedi ki:

    Merhaba ben işten yarım saat önce habersiz çıktım ne gibi sonuçlar doğurur

    1. Admin dedi ki:

      İşveren sırf bu nedenle iş akdinizi feshedemez, çünkü yarım saat işveren iş akdini fesih hakkı veren devamsızlık kapsamına girmez. Eğer saatlik veya günlük çalışma karşılığı ücret alıyorsanız en fazla ücretinizden kesinti yapabilir veya sizden bir başka gün yarım saat fazla çalışmanızı isteyebilir.

  6. eda dedi ki:

    merhaba beni 25/2 maddesınden işten çıkartılar başka bi işyerınde işe girmeme sebep olur mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Söz konusu madde Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri nedeniyle işveren işçiyi tazminatsız işten çıkarma hakkı veren maddedir. Bu maddeye istinaden işten çıkarılan işçi kıdem – ihbar tazminatı ve işsizlik maaşı alamaz. Ancak normalde başka bir işyerinde işe girmesine engel teşkil etmez.

  7. Mahmut çelik dedi ki:

    5 yıldan beri çalıșdígim otelden aslı olamayan söylemediğim sözleri söyledi diye, iş akdi fesih bildirimi geldi aldım imza atmadım gerekçe şu, yönetimdeki ihtilâfla ilgili bilgileri şirket içinde çalışanlar arasında aslı olmayan söylemlere neden olmuştur bu sebepleişkanunu ve sözleşme şartlarına uymadığınız tespit edilmiştir 4857 iş kanunu 25/11/e bendi işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış gereğince 12.10.2019 tarihinde iş aksiniz iş verenin haklı sebep lerde fesih edilmiştir. Şirket satıldı bir hafta sonra yeni şirket devir alacak tazminatlarımı ver memek için böyle bir iftira attılar şu an aktif çalışı yorum sigortam devam ediyor şahitlerim var haklarımı ala bilirmiyim.teşekkür ederim

    1. Admin dedi ki:

      İş akdiniz feshedilmiş olduğu için artık işten çıkarılmış sayılırsınız, önce arabulucuya başvurmanız, sonuç alamazsanız iş mahkemesinde dava açmanız gerekir. İşyerinde 30 veya daha fazla çalışan varsa arabulucuya yapacağınız başvuruya işe iade talebiniz de ekleyebilirsiniz.

  8. elif aydın dedi ki:

    merhabalar,
    30.09.2019 tarihi itibari ile 2.5 yıldır çalıştığm işyerinden 3 gün doktora gittiğimden dolayı bildirim yapılmaksızın fesih gerçekleştirildi. ancak tarafıma bir bilgilendirme yapılmadı.kendilerine hastanede olup işe gelemediğimi iletmeme rağmen yadımcı olunmadı. rapor hakkım doludğu için rapor alamadım ancak tarafıma bir yazı gönderildi ve yazıda ise “devamsızlık sebebine ait herhangi bir sağlık kuruluşundan almış olduğunuz belgeyi 3 gün içerisinde tarafımıza ibraz etmeniz gerekmektedir.” olarak bilgi yer almaktaydı. taraflarına rapor hakkımın dolduğnu ancak işe gelemediğim gün ve saatlerde hastanede olduğuma dair belge götürdüm kabul edilmedi. ve fesih sebebine ise ahlak ve iyi niyet aykırılığı belirtilmiştir. bu durumda ne yapmalıyım? destek verirseniz sevinirim iyi çalışmlar.

    1. Admin dedi ki:

      İşten Çıkarma Gerekçesi Olarak İşçinin Devamsızlığı Nasıl Hesaplanır ? başlıklı yazıda da açıklandığı üzere Yargıtay kararlarında; “İşçinin işe devamsızlığı, her durumda işverene haklı fesih imkanı vermez. Devamsızlığın haklı bir nedene dayanması halinde, işverenin derhal ve haklı nedenle fesih imkanı bulunmamaktadır. İşçinin hastalığı, aile fertlerinden birinin ya da yakınlarının ölümü veya hastalığı, işçinin tanıklık ve bilirkişilik yapması gibi haller, işe devamsızlığı haklı kılan nedenlerdir. Mazeretin ispatı noktasında, sahteliği ileri sürülüp kanıtlanmadığı sürece özel sağlık kuruluşlarından alınan raporlara da değer verilmelidir.” açıklamalarına yer vermiştir.
      Bu durumda arabulucuya başvurup ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmesini talep edebilirsiniz, bundan sonuç alamazsanız iş mahkemesinde dava açabilirsiniz. Ayrıca işyerinde 30 veya daha fazla çalışan varsa arabulucuya işe iade başvurusu yapabilirsiniz, sonuç alamazsanız iş mahkemesinde dava açabilirsiniz. İşyerinde 30’dan az çalışan varsa işveren hakkında kötü niyet tazminatı davası açabilirsiniz.

      1. elif aydın dedi ki:

        peki, iş mahkemesine nasıl başvurabilirim ?

        1. Admin dedi ki:

          Cevabımızda bahsettiğimiz gibi önce bulunduğunuz yerdeki adliyeye giderek arabulucuya başvurmanız, sonuç alamazsanız aynı adliyede İş Mahkemesinde dava açmanız gerekir.

          1. Engin dedi ki:

            Merhaba watsap özel 7 kişilik grup konuşması vardı hakaret içerikli iş veren yasal olmayan yollarla iş akti fessimiz verildi ve bu gurup konuşması ortaya çıktıktan sonra 5 ay sonrasında işten çıkarıldim dava açtım sizce ne olur 4857 ci 25 ci madde 2 gereğince çikarildik

  9. metin dedi ki:

    2,5 yıldır çalıştığım firmada yöneticilik yapıyordum ve bu zaman dilimi içerisinde hiç bir yanlış davranışım olmamıştır fakat personele ait diye adı altında gelen bedelsiz bir ürünü alıp evime götürdüm gaflete düşüp hata ettiğimi ve pişmanlığımı dile getirdim üstüme savunma istedi oradada bunu beyan ettim fakat 25/2 e bendince ihtar geldi evime ve Şirketin ve hiçbir şekilde zarara uğratacak bir davranışım söz konusu olmamıştır fakat şirketi zarara uğratmışım ya da sirketimin Kurallarına aykırı gelmişim gibi direk çıkışım verildi bu konu hakkında ne yapabilirim İşimi severek yapıyordum. bölge yöneticimle daha öncesinde ufak bir yaşamış olduğum tartışma söz konusu olduğu için kasıtlı olarak çıkışını verdirdiğini düşünüyorum Öncesinde herhangi bir ikaz yada uyarı söz konusu olmamıştır direk savunma alınıp çıkışım verilmiştir. Nereye başvurabilirim ya da nasıl hareket edebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      Önce arabulucuya başvurmanız gerekir, sonuç alamazsanız bu durumda da İş Mahkemesinde dava açmanız gerekir. Şikayet yolu artık kapanmış, çünkü iş müfettişleri hizmet akdi feshedilmiş olan işçilerin şikayetlerine bakmıyor.

    2. yiğit dedi ki:

      metin bey,no yazar mısınız,benzer bir davam var sizinle,konuşmak istiyorum sizinle

  10. Yunus dedi ki:

    Merhaba..çalışmakda olduğum iş yerinde ayda ortalama 6 gün 11 saati aşan çalışmalarım oluyor. Bunu sebep göstererek haklı fesih yapabilirmiyim. Ve hangi kanuna dayandirmam gerek. Teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      İş Kanunu hükümleri uyarınca haftalık normal çalışma süresi en fazla 45 saattir, ayrıca işçi günlük 11 saatten fazla çalıştırılamaz. Haftalık 45 saati aşan çalışma, hatta Yargıtay kararlarına göre günlük 11 saati aşan çalışma da fazla mesai sayılır ve işveren işçi onay vermedikçe, kabul etmedikçe ona fazla mesai yaptıramaz. 4857 sayılı İş Kanununun 24/II maddesine istinaden haklı nedenle iş akdinizi feshedebilirsiniz. (Bkz. Yargıtay Kararlarına Göre Haklı Fesih Nedenleri, Hizmet Akdi-Fesih RehberiHizmet Akdi-Fesih RehberiHizmet Akdi-Fesih Rehberi)

  11. olcay dedi ki:

    Merhabalar 4 senedir aynı iş yerinde çalışmaktayım. 27.12.2019 tarihinde şirket değşikliği sebebi ile yeni iş sözleşmesi imzaladık ancak sayfalar dolusu kağıdı okumadım. Şu an üzerinden haftasonu dahil 4 gün geçti benim iptal etme yada cayma hakkım varmı dır?

    1. Admin dedi ki:

      İş sözleşmesinden cayma şeklinde bir uygulama veya mevzuatta böyle bir düzenleme yok, eğer deneme süresi belirledinizse sözleşmeyi feshedebilir, yani işten ayrılabilirsiniz. Ancak siz işten ayrılmayı düşünmüyorsanız, noterden bir ihtarname çekerek sözleşmeye itiraz edebilirsiniz. İtiraz gerekçesi olarak sözleşmenin okutulmadan imzalatılmasını gösterebilirsiniz, ayrıca itirazınızda sözleşmedeki hangi maddelere / hükümlere itiraz ettiğinizi de belirtmeniz gerekir.

  12. mustafa dedi ki:

    Merhaba,kurumsal bir işyerinde taşeron firmada gece bekcisi adında çalışıyorum.çalıştığım saat ise 13.5..Yakın zamanda ayrılmayı düşünüyorum,ayda sadece bir gün izin kullanıyorum ama bunlar benim maaş bodromda beni 45 saat gösteriyor mesaileri hiçbir şekilde göstermiyorlar.bırakın onu agi yi bile bekar üzerinden gösteriyorlar bununla ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim

    1. Admin dedi ki:

      Her şeyden önce İş Kanununa göre bir işçi günde 11 saatten fazla çalıştırılamaz. Haftalık 45 saati aşan çalışma süresi için, hatta buna bakılmaksızın günlük 11 saati aşan çalışma süresi için fazla mesai ödenmesi gerekir. Belirttiğiniz durumlar İş Kanunu 24/II. madde kapsamında işçi açısından fesih hakkı veren durumlardır. Noterden ihtarname çekip, haklı nedenle iş akdinizi feshedebilir ve kıdem tazminatı ile diğer ödenmemiş işçilik alacaklarınızın ödenmesini isteyebilirsiniz. Vereceğiniz sürede ödenmezse arabulucuya başvurmanız gerekir.

  13. SUAT YUKSELER dedi ki:

    merhabalar

    2015 ayrıldığım ıs yerinde ssk iptalı yapılmıştır fakat bakıldığında e-devletten hala aktıf olarak gorunmekte bu durumu pasıf yanı ıptal olarak degıstırmem munkun mu
    bu konuda yardımcı olur musunuz

    1. Admin dedi ki:

      Yazdıklarınızdan bir şey anlamadık, eğer çalıştığınız işyerinde sizin adınıza SGK’ya yapılmış olan sigortalılık bildirimiyle ilgili iptal prim belgesi verildiyse, SGK belgeyi henüz işleme almadığı için halen e-Devlette görünüyor olabilir. Bununla ilgili sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

  14. sebahattin sarı dedi ki:

    merhaba yaklaşık 4 yıldır özel bir tv kanalında çalışıyorum . 8 saat çalışmam gerek ama işveren 9 saati bana dayatıyor .9 saat çalışıyoruz ondan artı mesai yapacaksın deniyor 1 saat de meseiye kalıyorum yaklaşık olarak 10 saat çalıştırıyor ve 1 saatlik mesai parası veriyor . sizce ne yapmalıyım . mahkemeye vermek istiyorum . bu mahkeme süreci nereden başlıyor. tazminatimı alabiliyormuyum .şimdiden teşekkürler …

    1. Admin dedi ki:

      İş Kanununa göre fazla mesai için işçinin onayının alınması gerekir. Ayrıca yine İş Kanununa göre eğer işyerinde denkleştirme esası uygulanmıyorsa, günlük 45 saati aşan her bir saatlik çalışma için fazla mesai ödenmesi, ayrıca çalışana en az 24 saatlik hafta tatili (haftalık izin) kullandırılması gerekir. Bu izin kullandırılmıyorsa haftalık izne ait gün için işçiye o günün ücretinin ikibuçuk kat olarak ödenmesi gerekir. Belirttiğiniz durumlar 4857 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin II/f bendi kapsamında sizin için haklı fesih sebebi sayılır ve bu nedenle iş akdinizi feshederseniz kıdem tazminatı alabilirsiniz. İşten ayrılmaya karar verdinize işverene noterden bir fesih ihbarnamesi çekip, kıdem tazminatınızın ve ödenmeyen fazla mesai ücretleriniz ödenmesini talep edebilirsiniz. İşveren ödemezse önce adliyede bulunan arabuluculuk bürosuna başvurmanız, sonuç alamazsanız ondan sonra iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.

  15. Özlem dedi ki:

    Merhaba ben 7 yıldır aynı firmada çalışmaktayım 24.03.2020 dwbana ihbar başlatıp 8 hafta ihbar cakistirdirdilar ihbar suresi bitince haklarım yatmadı ve ihbar tek taraflı imzali geçerliliği yok dediler şu anki pandemi nedeniyle seni isten çıkaramayız dediler fakat pandemi yasası 17 nisanda yürürlüğe girdi bu beni kapsar mi ayrıca beni 25 maddeden istifa ile isten cikarmak istiyorlar bende bunu kabul ermedim ihbar kağıdın da bizim kasemiz imzamiz yok bisey kanıtlayamazsın diyorlar bende ihtar çektim yorumlarınızı merakla bekliyorum teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      İşveren mi sizi işten çıkarmaya karar verdi, siz mi işten çıkmaya karar verdiniz, işveren işten çıkarmaya karar verdiyse o zaman çıkış sebebinizi istifa olarak gösteremez, sorunuzu biraz karışık yazmışsınız. İhtar çektiğinizi belirtmişsiniz, hangi gerekçeyle ihtar çektiniz bilemiyoruz ancak İş Kanunu 24/II. madde kapsamında haklı nedenle iş akdinizi feshedip işverenden tazminat talep edebilirsiniz, ödemezse Adliyede bulunan arabuluculuk bürosuna başvurabilirsiniz.

    2. Özlem dedi ki:

      Şu şekilde ifade edeyim işveren kendi isteğiyle isten çıkarma kararı aldı ihbar öneli başlattı 8 hafta ihbar suresi kullandım bu sürenin bitiminde ihbar öneminin tek taraflı benim tarafimdan imzali olduğunu kendi kaseleri olmadığını bu sebepten bisey kanıtlayamayacakmış söylediler sanırım tazminat ödemek için pandemi süresi olduğu için isten cikarmak yasak ancak 25 maddeden istifa imzala haklarını verelim dediler benim sorum şu benim ihbarın 24.03.2020 de başladı pandemi yasası beni etkiler mi ayrıca sadece işçiye imzalatilan ihbar öneli geçersiz mi teşekkürler

      1. Admin dedi ki:

        Şu an sadece İş Kanunu 25/II kapsamında Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri nedeniyle iş akdi feshedilebiliyor yani işçi çıkarılabiliyor, işveren bu maddeye istinaden çıkışınızı verirse o zaman ihbar ve kıdem tazminatı ödemek zorunda değildir, mu maddeye istinaden işveren çıkışınızı verirse ve haklarınızı ödemezse işiniz zorlaşabilir.
        Öte yandan işten çıkarma yasağı ile ilgili maddede, 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle yukarıda belirtilen 25/II kapsamındaki fesihler hariç işveren tarafından iş akdinin feshedilemeyeceği hükmü yer alıyor. İş Kanununun ihbarlı fesihle ilgili 17 nci maddesinde ise iş akdinin ihbar süresinin bitiminde feshedilmiş sayılacağı belirtiliyor. Bu nedenle söz konusu işten çıkarma yasağının ihbar süresine uyarak işten çıkarılanları da kapsadığı sonucu ortaya çıkıyor.

    3. Atilla dedi ki:

      Merhaba ben İstanbul büyükşehir belediyesi iştirak şirketi olan metro İstanbul da 5sene 7ay çalıştım ve 17 Mart’ta 2021 tarihi nde 25.2maddeden çıkarıldım iş feshi kağıda imza attım sebebi ise boş odada mesai saatleri dışında nargile içerken yakalandim ne yapmalıyım

  16. Bektas dedi ki:

    Seka yanlis vermiş is yeri isyerinde tutan a dilekcesi aldim dedi Halen almam is ne yapamadığım gerek

  17. yiğit dedi ki:

    metin bey,telefon numarası yazabilir misiniz ? benzer bir davam var sizin gibi,konuşmak istiyorum

  18. Serkan dedi ki:

    Merhaba iy günler ben şimdi bi iş yerinde sigortalı çalıştım 32gün ve iş şartları gereğince anlaşamadık ayrıldım ve çıkış dilekçesi imzalattılar bunu imzala kalan paranı yatırcaz dediler ve bugünle birlikte 25inci gün bugün haylen daha paramı yatırmadılar ne yapabilirim

    1. Admin dedi ki:

      Önce adliyede bulunan arabuluculuk bürosuna şikayet dilekçesi vermeniz gerekir, ödemeyi kabul etmezlerse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.

  19. mahmut dedi ki:

    ben bir cemaatin işyerinde çalıştım akşamakadar 3.5 sene mobingin kralını yaptılar ne dinsizlğim n münafıklığım kaldı yapmadıkları hakaret kalmadı 42 aylık agimi vermediler hersene çok az zam verdiler bende bunları hangi ruh halimle yazdıysam adamlar 25 2 dediler tazminatsız son gerçekleri yazmak niye yanlış olsun ne gördüysem yiitçe paylaşmışım bunun nesi suç bana hergün kafir diyenlere ben bir kere sende kafir diyemiyeceksen böyle iş kanunumu olur kimin gücü kime yeterse adamlar adeta devlet millet düşmanı ne yapalım gerçekleri gizliyelimi ben bana uzatılan kağıda bu suçlamaları kabul etmiyorum bana noterden kağıt gönderin 3 gün içinde tazminatımı yatırın diye yazdım sizce ben ne yol izlemeliyim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Talebiniz kabul edilmediyse önce Adliyede bulunan Arabuluculuk Bürosuna başvurmanız, sonuç alamazsanız İş Mahkemesinde dava açmanız gerekir.

  20. Ömer dedi ki:

    5 yıldır otomobil firmasında çalışıyorum 27.03 tarihinde içten çıkarıldım gerekçe işyerinde bizle alakası olmayan taşaron firmada çalşan postacı ile tartışmam ve tazminatımı vermediler 25.maddeyi göstererek işten çıkardılar mahkemeye verdim tazminatımı alırmıyın

  21. Recep dedi ki:

    Benim çalıştığım yer sıkıntılı yeni yeni kanunu çıkartıyorlar izinler yok tehlikeli yer makineye kullanan ehliyet yok ben izin alıyorum kızıyorlar

    1. Recep dedi ki:

      Ne yapmak lazım iş yerinde muhasebecilik belgesi yok geri dönüşüm iş yeri çalıştığım yer

      1. Recep dedi ki:

        Şikayet etmek istiyorum yardımcı olur musunuz

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          ALO 170’e veya bulunduğunuz yerdeki İŞKUR müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.

  22. Yunus Oruk dedi ki:

    Merhabalar 7 yıldır çalıştığım iş yerinde iş arkadaşım üzerime yürüdü bende kendimi korumak için boynuna sarıldım yere attım ve ikimizide 25. Maddeden çıkardılar ne yapmalıyım telrar aynı işyerinde işe girmem mümkün mü

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Kastettiğiniz işe iade talebinde bulunmak ise 25. maddeden dolayı işten çıkarıldığınız için işe iade talebiniz kabul edilmez. İsterseniz yine de bir aylık başvuru süresini kaçırmadan işe iade talebiyle arabulucuya başvurabilirsiniz. Eğer talebiniz kabul edilmezse iş mahkemesinde işe iade davası açmanız gerekir. Eğer mahkemede haksız olarak işten çıkarıldığınızı ispatlayabilirseniz mahkeme işe iadenize karar verebilir.