İhbar Süresi İçinde İşçi Rapor Alırsa Ne Olur ?

İhbar Süresi İçinde İşçi Rapor Alırsa Ne Olur ?
17 Ekim 2018 22:39

İhbar süresi, süresi belirsiz olan yani ne zaman sona ereceği, işçinin işyerinden ne zaman ayrılacağı belli olmayan iş sözleşmelerinde haklı bir sebep olmaksızın işçinin işten ayrılacağı veya işverenin işçiyi işten çıkaracağı durumlarda uyulması gereken süredir.

İhbar süresi Kanunda bildirim öneli olarak geçmekte olup, bu konuda ayrıntılı bilgi; İhbar Süresi (Öneli) ve İhbar Tazminatı Nedir ?, İhbarlı Fesih ve İhbar Tazminatı başlıklı yazılarda yer almaktadır.

İşçi işten ayrılacağını işverene bildirdiği veya işveren işten çıkaracağını işçiye bildirdiği tarihten itibaren işlemeye başlar, ancak ihbar süresi dolana kadar hizmet akdi halen yürürlüktedir, dolayısıyla işçi ve işverenin birbirlerine karşı yükümlülükleri aynen devam etmektedir. İhbar süresinin işlemeye başlamasıyla birlikte hizmet akdinin sona ereceği tarihe doğru geri sayım da başlamış olur. İşveren isterse ihbar süresine ait ücreti işçiye peşin ödeyerek hizmet akdini sona erdirebilir.

İhbar süresi işlemeye başladıktan sonra işçinin rapor alması halinde durum ne olacaktır? İhbar süresinin işlemeye devam edecek midir ? Bu konuda İş Kanununda veya alt mevzuatta herhangi bir düzenleme yer almamaktadır. Bu konuyu; İş Baş Müfettişi, İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanı Erol GÜNER, Mali Çözüm Dergisi’nde yayımlanan Bildirim Öneli İçinde İşçinin Rapor Almasının Hukuki Sonucu başlıklı makalesinde Yargıtay Kararları doğrultusunda ele almıştır.

Buna göre; işçinin işten ayrılacağını işveren bildirmesi veya işverenin işçiyi işten çıkaracağını işçiye bildirmesi üzerine işlemeye başlayan ihbar süresi içerisinde işçi rapor alırsa, ihbar süresi rapor süresi kadar uzayacaktır. Daha doğrusu işçi rapor aldığında ihbar süresi duracak, istirahat raporunun süresi bittiğinde ihbar süresi tekrar işlemeye başlayacaktır.

Ayrıca ihbar süresi dolana kadar hizmet akdi de yürürlükte olacağından, rapor nedeniyle uzayan ihbar süresi içerisinde personel yeni haklar elde ediyorsa, işçi bu haklardan da yararlanacaktır. Örneğin; bu süre içerisinde toplu iş sözleşmesi ile ücretlere zam yapıldıysa işçi bu zamdan yararlanacak, normalde işyerindeki bir yıllık çalışma süresini doldurmadığı için kıdem tazminatı almaya hak kazanamayan işçinin, rapordan dolayı ihbar süresinin uzaması nedeniyle bir yıllık çalışma süresini doldurması halinde kıdem tazminatı almaya hak kazanacaktır. Ancak burada bir yıllık sürenin hesabında, rapor süresinin sadece kıdemden sayılan kısmının işçinin çalışma süresine ekleneceği unutulmamalıdır. (Bkz. İstirahat (Rapor) Süreleri İşçinin Kıdeminden Sayılır mı ?) (İhbar süresi içinde rapor alınması halinde ihbar süresinin rapor süresi ka­dar uzayacağına yönelik Yargıtay kararlarının tarih ve sayıları: Yargıtay 9. HD – 4.3.1999 E. 1999/2826 – K. 1999/4097; Yargıtay 9. HD – 27.05.1993 E. 1992/14793 – K. 1993/9275; Yargıtay 9. HD – 28.04.1997 E. 1997/1439 – K. 1997/7666) (isvesosyalguvenlik.com)

YORUMLAR

  1. İlhan dedi ki:

    Merhaba ben ihbar süresi içinde 1 gün işe geç uyandığımdan dolayı gidemedim bu bana nasıl bir sorun yaratır

    1. Admin dedi ki:

      İşçi İhbar Süresinde İşe Gitmezse Ne Olur ? başlıklı yazıya bakabilirsiniz.

  2. Emre dedi ki:

    Merhaba,

    29 Aralık 2014’te başladığım iş yerinden 1 Kasım 2018 tarihinde istifamı sözlü verdim. 5 Kasım’da mail yolu ile ayrılma tarihimi sordum. Cevap olarak iş arama izni düştükten sonra 13 Aralık son çalışma günü ve 27 Aralık çıkış tarihi olarak bildirildi. 2 gün ile yıllık izin hak ederimi kaçırdığım ve içeride 12 günlük yıllık iznim de olması sebebi ile 2 gün yıllık izin kullanmak istediğimi belirttiğimde, Özlük İşleri “ihbar süresinin bölünmezlik” kuralını sebep göstererek yıllık izin kullanamayacağımı bildirdi.

    SORU 1. İstifamı sözlü verdiğim tarih geçerlidir değil mi? Yazılı vermem gerekiyor mu?
    SORU 2. “Madde 17’ye göre işçi tarafından yapılması halinde, işçi hak edip de kullanamadığı yıllık ücretli iznini bildirim süresi içinde kullanma talebinde bulunabilir, işçinin bu talebi kanuna uygundur.” diye internette okuduğum avukat yorumları varken. Ayrıca iş verenin “ihbar süresinin bölünmezliği” sebebi ile yıllık izin kullandırmama hak olduğuna dair de yorumlar okuyorum. Bu konuyu da netleştirir misiniz.
    SORU 3. İhbar süresi içerisinde rahatsızlığım nedeni ile 2 gün SGK kayıtlı “İş görmezlik raporu” aldım. Yazıdan fesih bitiş tarihimin uzayacağını anlıyorum. Bu durumda yıllık izin için hak kazanır mıyım?
    SORU 4. Soru 3’ün cevabı EVET ise, iş yeri yıllık iznimi vermemek için iş arama izin süremin ücretini %100 zamlı olarak verip, hak edişi engelleyebilir mi?
    SORU 5. Soru 3’ün cevabı EVET ise, ihbar süresini kısaltmak için iş veren kısmen ihbar süresini ödeyebilir mi? Süreyi kısaltması durumunda 8 hafta ihbar süresinin tamamını ödemesi mi gerekir?
    SORU 6. İş yerinin eksik veya yanlış bilgilendirmesi sonucunda önceden ayrılan çalışanlar geçmişe dönük haklarını talep edebilir mi? Bunun süresi nedir? (Benzer şekilde 1-2 gün süre ile yıllık izinleri olmasına rağmen hak edişlerini alamayanlar olduğunu düşünüyorum) Benzer duruma düşmüş olanların haklarının ödenmesini ben talep edebilir miyim? Edebilir isem, şikâyet mercii kimdir?
    NOT: İş yerinin 100 kişiden fazla çalışanı var. Cumartesi günleri çalışma olmuyor.

    Biliyorum kapsamlı ve birçok konuyu içeren bir konu ama birçok kişinin buradan derdine derman olacaktır. Şimdiden çok teşekkürler.

    1. Admin dedi ki:

      1- İş Kanunun 17 nci maddesinde bildirimin karşı tarafa yapıldığı tarihten itibaren ihbar süresinin başlayacağı belirtilmiş olup, dolayısıyla bildirimin yazılı yapılması şartı konulmamıştır. Dolayısıyla aslında sizin sözlü bildiriminiz de geçerlidir, ancak işyeri sözlü bildiriminizi inkar ettiğinde bunu ispat edemeyeceğinizi bildiği için, işine gelen yazılı bildiriminiz esas almıştır.
      2- Bu konu İhbar Süresi İçinde Yıllık İzin Kullanılabilir mi ? başlıklı yazıda açıklanmıştır.
      3- İhbar süresi içerisinde rapor almanız, yıllık izne hak kazanacağınız anlamına gelmez.
      4- İş Kanunun 27 nci maddesinde, “İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.” hükmü yer almaktadır. Dolayısıyla bu hükümden işverenin isterse yeni iş arama izni vermeyip bu süreye ait ücreti ödeyebileceği sonucu çıkıyor. Aksi geçerli olsaydı, Kanunda yeni iş arama iznini vermeyen işveren idari para cezası uygulanması öngörülürdü.
      5- İşverenin ihbar süresini kısaltması, ihbar süresine ait ücreti ödemesi iş akdini kendi feshettiğinde geçerlidir, işçi tarafından fesihte geçerli değildir.
      6- Tüm işçilik alacaklarında zaman aşımı 5 yıldır. Siz başkalarına ait hakları talep edemezsiniz, her çalışanın kendisinin talepte bulunması gerekir. İşten ayrılmış olanların önce arabulucuya başvuru, ardından İş Mahkemesinde dava açmaları gerekir.
      7- İhbar tazminatıyla ilgili ayrıntılı bilgi Tazminat Rehberi sayfasında yer almaktadır.

    2. Amet dedi ki:

      Merhaba 30.09.2015 tarihinde ise girdim.
      01.12.2020 tarihinde askerlik nedeni ile işten çıktım.
      6ay askerlik yaptıktan sonra, Asker dönüşü başvuru yaptım tekrsr işe girdim,şuan aktif olarak çalışıyorum. işten şuan çıkarsam ihbar tazminatim ne kadar olur. İhbar tazminatı almaya hakkın olur mu

  3. Miyase dedi ki:

    Merhaba benim ihbar surem 01.02.2019 tarihinde baslayip 04.03.2019 tarihinde sona erecek yalniz 1 yilim 21.03.2019 tarihinde dolacahindan dolayi kidem alamayacagim bu surec icerisinde rapor alindiginda ihbar surem durup rapor bitiminde mi devam edecek o zaman kidem ve yillik izin ucreti almaya hak kazanabilecekmiyim

  4. Binnur dedi ki:

    Merhaba benim sorum olucaktı ben özel bir bankada çalışıyorum ve şuan 6 aylık deneme süresndeyim. Ve şuan 5. Aya doğru yaklaşıyorum. Benim bu süre zarfında 9 gün doktordan raporum mevcut hem bankanın içindeki kendi doktordan hemde hastaneden. Bu süre zarfında da patronum bana 6 ay değerlendirmen olumsuz yönde etkileyecek istersen sen kendin işten çık dedi bana . Dün sizce ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Ben iş yeriöe gittiğimdede durumumun kötü oldgunu görüp kendileri eve gönderdi banada raporun olumsuz etkileyip işten çıkarıcakları gibi durumdan bahsetmediler ne yapmalıyım ? Dönüş yapar mısınız lütfen

  5. sinan dedi ki:

    Merhabalar,09.04.2018 iş girişim.01.10.2019 da ihbar süresi başlattılar,09.10.2019 tarihinde 18 ay’m doluyor ve bundan dolayı ihbar sürem 4 hafta yansıyor,bununla ilgili yapılacak bir şey varmıdır,kısaca 18 Ay’ımın dolmasına 9 gün kala ihbar başlattılar,cevaplarssanız sevinirim,Teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      İş Kanuna göre ihbar süresi başlatması için işverenin beklemesi gereken herhangi bir süre yok, haklı sebebi varsa işveren ihbar süresini istediği zaman başlatabilir.

  6. Yasemin dedi ki:

    Merhaba
    04.06.2018 tarihinde işe başladım .
    07.10 2019 tarihinde ihbarı başlattılar. Fakat şöyle bir durumum var. İhbar süresi başlamadan yakaşık 1 ay önce bana ameliyat tarihi verildi. Yani ayın 7. Sinde ihbar yapıldı 8.de ameliyat oldum ve 30 günlük bir raporum var . Ve içeride 4 günlük yıllık iznin var nasıl bir yol izlenecek ve haklarımı alabilecekmiyim..

    1. Admin dedi ki:

      Yukarıdaki yazıda da belirtildiği üzere tedavi ve rapor süresince ihbar süresi durur, işe başladıktan sonra devam eder. Kullanmamış olduğunuz yıllık izinleri ise artık kullanamazsınız, size izin sürelerine ait ücretlerin ödenmesi gerekir.

  7. Mesut dedi ki:

    Merhabalar, ben 9 aydır bir iş yerinde çalışıyorum, ihbarımı başlattılar ben bu sürede rapor alıp yılımı doldursam sorun olur mu yada ne gibi sorun olabilir şimdiden çok teşekkür ederim

    1. Admin dedi ki:

      Bir yılı doldurmaya 3 ay kalmış, ihbar süresi ne kadar belirtmemişsiniz, ancak bir rahatsızlığınız yoksa bu kadar uzun süreli rapor nasıl alacaksınız ? Ayrıca bir yılı doldurmayı niçin istiyorsunuz.

  8. Mesut dedi ki:

    28 gün ihbar sürem yıllık izin ve tazminat almak için teşekkür ederim

  9. Seyit dedi ki:

    Slm ben 2.5 yıldır bir yerde çalışıyordum 4 ay bundan öce ameliyat oldum belden raporuydum işten çıkarmışlar ihbar vermiyorlar sadece tazminat veriyorlar ne yapmam lazım bi yardımcı olun

    1. Admin dedi ki:

      İşveren tarafından fesih hakkı doğacak kadar uzun süre rapor aldığınız için işveren İş Kanunu 25/I. maddeye istinaden iş akdinizi feshetmiş. Bu maddeye uygun olarak yapılan fesihlerde işverenin ihbar tazminatı ödemesi gerekmiyor, sadece kıdem tazminatı ödemesi gerekiyor, işverenin yaptığı Kanuna uygun. İşveren Hastalanan veya Rapor Alan İşçiyi İşten Çıkarabilir mi ?

  10. Ibrahim dedi ki:

    Merhaba, 6 haftalık ihbar önelinin başladığı, is aktinin sona erecegi, iş arama izninin verileceğine dair iş veren bildirimde bulundu. Is arama izninde yeni bir iş buldum ancak hemen başlamam gerekiyor. Yeni is yeri bu sureyi beklemez ve baska da is bulamam.Kıdem tazminatı almak istiyorum. Ne yapabilirim?

    1. Admin dedi ki:

      Normalde bu tür durumlarda sizin gibi yeni bir iş bulduğu için ihbar süresinin dolmasını beklemeden işten ayrılan işçinin, bu sefer iş akdini kendisi feshettiği yani istifa ettiği gerekçesiyle kıdem tazminatını ödemekten vazgeçen işverenler var. Ancak Yargıtay bu durumu işyerine bildirip ihbar süresi dolmadan işten ayrılan işçinin iradesinin fesih yani istifa olmadığı, dolayısıyla işverenin kıdem tazminatı ödemesi gerektiği yönünde kararları var. Siz durumu belirten bir yazıyı işyerine verip (daha sağlam olması için noterden ihbarname çekebilirsiniz) ihbar süresi dolmadan işten ayrılıp yeni işyerinde işe başlayabilirsiniz.

  11. Mehmet dedi ki:

    Merhaba ihbar süremi kullanıyorum ama iş veren zorla benim alacak izinlerimi ihbar süresinde kullandırmak istiyor bense istemiyorum ne yapmam gerek

    1. Admin dedi ki:

      İhbar süresi başladıktan sonra normalde işçiye artık izinleri kullandırılamaz, çünkü Yargıtay kararlarında ihbar süresinin bölünemeyeceğini belirtmiştir. Bu nedenle ihbar süresi dolduğunda iş akdiniz sona ermiş olacağından, işverenin o gün geldiğinde kullanmadığınız izin ücretlerini ödemesi gerekir. Bu nedenle işverenin talebini kabul etmeyebilirsiniz.

  12. Varto1969 dedi ki:

    Merhabalar, ben bir resmi kurumda çalışiyorum ihbar süresi verilmeden belirsiz süreli iş sözleşmemi fesh ettiler. göderilen ihtarda çıkış tarihi belli bu surede rapor alırsam çıkış tarihi uzarmı saygılarımla.

    1. Admin dedi ki:

      Yazınızda hem ihbar süresi verilmediğini, hem de çıkış tarihi belirlendiğini yazmışsınız, eğer çıkış tarihi olarak ileriki bir tarih belirtildiyse bu durumda size ihbar süresi verilmiş olabilir, ihbar süresi içerisinde rapor almanız halinde de ihbar süresi rapor süresi kadar uzar.

  13. Enes KARTAL dedi ki:

    Merhabalar benim ihbar süremin bitiminden sonra yılımın dolmasına 10 gün kalıyor. Çalıştığım firma kıdem tazminatı vermemek için bunu hesaplayıp çıkış tarihimi belirlemiştir. Ben 10 günlük rapor alırsam kıdem tazminatı ve yıllık izin haklarımı alabilirmiyim ?

  14. Aslı dedi ki:

    Merhaba. Doğum yaptım ve şuan 6 aylık ücretsiz izin hakkımı kullanıyorum. 2 yıldır aynı iş yerindeyim.Iznimin bitmesine 2 ay varken izin bitince işi bırakacağımı sözlü olarak bildirdim.Fakat ücretsiz izin içerisinde ihbar bildirimi yapamayacağımı ihbar süresini çalışmam gerektiğini söylediler. Bu kanuna uygun mu ?

    1. Admin dedi ki:

      Ücretsiz izinle ilgili de bu konuda İş Kanununda herhangi bir düzenleme yok ancak, Yargıtay kararlarına bakmak lazım, ancak ihbar süresinde işyerinizin belirttiği gibi çalışmaya başladıktan sonra ihbar süresinin başlaması gerekir. Çünkü işçi tarafından yapılan fesihte ihbar süresinin mantığı işçinin haklı bir sebep yokken işten ayrılması halinde ihbar süresi kadar işyerinde çalışmasını sağlamaktır.

      1. Aslı dedi ki:

        Peki iş veren isterse ihbar süresini çalıştırmadan istifamı kabul edip işten çıkmama izin verebilir mi

        1. Admin dedi ki:

          Tabii ki izin verebilir, buna engel bir durum yok. (Bkz. İstifa Eden İşçiye İhbar Süresi Dolmadan İş Bıraktırılabilir mi ?)

          1. Aslı dedi ki:

            Çok teşekkür ederim

  15. Selim dedi ki:

    Merhaba 05.01.2011 işe girdim 02.01.2020 ile 17.01.2020arası raporluydum sağlık sorunları nedeniyle haklı fesih yapacağım tazminatını vereceğiz dediler 21.02.2020 çıkış bürütümü etkilermi
    Bir hafta daha çalışmamı istiyorlar fesih tarihim belli olmasına rağmen teşekkürler.

    1. Admin dedi ki:

      En son giydirilmiş brüt ücretinizin kıdem tazminatı hesabında dikkate alınması gerekir, brüt ücretinizi düşürmek / düşük göstermek için bir hafta daha çalışmanızı istiyor olduklarını zannetmiyoruz. (Bkz. Kıdem Tazminatının Hesaplaması Nasıl Yapılır ?) Öte yandan kullandığınız toplam rapor süresi İşveren Hastalanan veya Rapor Alan İşçiyi İşten Çıkarabilir mi ? başlıklı yazıda belirtilen süreyi aştıysa işverenin sadece kıdem tazminatı ödemesi gerekir, bu süreyi aşmadıysa işverenin ayrıca ihbar tazminatı da ödemesi gerekir.

  16. Mert dedi ki:

    Merhaba magaza yetkilisi bana hakatet boyutunda cümler kurdu onuruma hakaret edecek düZeyde sonrasında ben tutanak tuttum yanımda şahitte vardı be bunu bölge müdürümüze bildirmeme ragmen hiç bişekilde cevap alamadım ben haklı olarak fesih hakkı kullanabilirmiyim

    1. Admin dedi ki:

      4857 sayılı İş Kanununun “İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı” başlıklı 24 üncü maddesinin II/b bendinde; İşveren işçinin veya ailesi üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söylemesi, davranışlarda bulunması işçi için haklı fesih sebebi sayılmıştır. Mağaza müdürü de işveren vekili sayılır ve yine İş Kanununun 2 nci maddesinde; “İşveren adına hareket eden ve işin, işyerinin ve işletmenin yönetiminde görev alan kimselere işveren vekili denir. İşveren vekilinin bu sıfatla işçilere karşı işlem ve yükümlülüklerinden doğrudan işveren sorumludur.” hükmüne yer verilmiştir. Bu hükümlere istinaden iş akdinizi haklı nedenle feshedebilirsiniz. Ayrıca işinizi sağlama alıp fesih işlemini noterden ihtarname çekerek yapmanız daha doğru olur.

  17. Ramazan dedi ki:

    Merhaba 01.10 .2019 da ise başladım 12.02. 2020 de iş kazası geçirdim ve tedavim devam ediyor 7 gün hastanede yattım 30 +45+45 rapor aldim raporum 17.06.2020 de bitiyor is yeri ihtar name göndermis bugün raporun bittiği ertesi günü ssk çıkışının yapılacağını söylemiş ama tedavim devam ediyor tekrar rapor alsam çıkışim kabul olurmu raporlarının hepsi is kazasi raporu sözleşmenin bittiğini yazmış ama ben bibsozlesme imzalamadim Teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      İşveren Hastalanan veya Rapor Alan İşçiyi İşten Çıkarabilir mi ? başlıklı yazıda da belirtildiği üzere, İş Kanunu işçinin işyerindeki kıdemine (çalışma süresine) bağlı olarak belirli bir süreden daha fazla istirahat raporu alan işçiyi gerekirse kıdem tazminatı ödeyerek işten çıkarma hakkı vermektedir. Eğer siz işten çıkarılırsanız, artık rapor parası alamazsınız. Belirli bir süre sonra tedavi yardımı da alamazsınız, GSS primi ödemeniz veya yeşil kart için gelir testi yaptırmanız gerekir. İş kazasına bağlı rahatsızlıklarınızın tedavisi ise devam eder ancak bunun için uğraşmanız, iş kazası provizyonu almanız gerekir. Bu nedenle işyerinizden en azından istirahatiniz / tedaviniz bitene kadar sigorta çıkışınızı vermemelerini talep edebilirsiniz. Adınıza prim ödemeleri gerekmez. Eğer sağlık nedenleriyle çıkışınızı verirlerse de şartlarınız tutuyorsa işsizlik maaşına başvurabilirsiniz. Ayrıca tedaviniz bitince tam iyileşmemiş olursanız iş kazasına bağlı gelir bağlanması için SGK’ya dilekçe verebilirsiniz. Öte yandan şu an 3 aylık işten çıkarma yasağı olduğundan, bu süre dolana kadar işveren sağlık sebebiyle sizi işten çıkaramaz.

      1. Ramazan dedi ki:

        Ihtar name de işten cikis gerekçesi ise girdiğim projenin 3 ayda bittiğini fakat raporlu olduğum için ssk çıkışını yapamadiklarini rapor bitimi ssk çıkışını yapacaklarını söylüyorlar gerekçe sağlık durumum deil uydurmaca bi proje adı geçen projede calismadim ve is kazasını da başka bi projede gecirdim .170 aradım rapor alsam bile cikis verebilirmis sirket tedavim devam ediyor ve parmagimi oynatamiyorum fizik tedaviye gidiyorum suan rapaor alsam sirket ihbari uzatirmi yoksa cikis olurmu cikis gerekçe si sağlık sorunlarım deil girdiğim proje bitmiş yardimci olursaniz sevinirim saygilar

  18. Soner dedi ki:

    Merhaba 31.12.2020 tarihinde işten çıkarılacağım Ocak 6 da dördüncü yıl doluyor yıllık izin hakkım varmı ihbar tazminatı ne kadar maaş alırım bu arad yeraltı maden işçisiyim yardımınız için şimdiden teşekkürler

    1. Admin dedi ki:

      Dördüncü yıl dolmadan dördüncü yıla ait izin hakkı da doğmaz. Eğer işveren haklı bir neden olmaksızın iş akdinizi feshediyorsa bu durumda size kıdem tazminatı ödemesi gerekeceği gibi, ayrıca fesih bildirimi yaptıktan sonra (işten çıkarılacağınızı bildirdikten sonra) sizi 8 hafta daha çalıştırması gerekir, aksi halde size 8 haftalık ücretiniz tutarında ihbar tazminatı ödemesi gerekir.

  19. Öztürk dedi ki:

    Merhaba 21.04.2022 tarihinde ihbar süresi bitiyodu fakat 10 gün kala ufak bi kaza geçirdim ve rapor aldım bu 10 günlük rapor ihbar süresine dahil olurmu yoksa ben kalan 10 günü gitmek zorundamıyım

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Bu konu, sayfa başındaki yazıda; “……. ihbar süresi içerisinde işçi rapor alırsa, ihbar süresi rapor süresi kadar uzayacaktır. Daha doğrusu işçi rapor aldığında ihbar süresi duracak, istirahat raporunun süresi bittiğinde ihbar süresi tekrar işlemeye başlayacaktır.” şeklinde açıklanmıştır.

  20. Gizbey dedi ki:

    Merhaba ben 05.09.2022 tarihinde işe başladım 31.08.2023 tarihinde işten ayrılıyorum işyeri ihbarımı bu şekilde ayarladı yılımın dolmasına 5gün vardı ben çalışmayı uzatmak istedim şirket kabul etmedi. Sağlık raporu alıp bu süreyi uzatırsam yıllık izin hakkımı haketmiş olurmuyum ve bana ücretini temin etmek zorundalar mı geri dönüşlerinizi rica ederim.teşekkürler

  21. Aysu dedi ki:

    30 Kasım işten çıkarılmam gerektiği bilgisi verildi. 6 aydan fazla çalışan biri olarak 28 günlük ihbar süresi olmalıydı fakat 6 Kasım’da bilgisi verilmiş olup 28 günü tamamlamıyor. Haliyle kalan birkaç günün tazminatını alabiliyor muyum?