Üniversite Hastanelerinde Damar Okuma Sistemine Geçiş Ertelendi

Üniversite Hastanelerinde Damar Okuma Sistemine Geçiş Ertelendi
13 Nisan 2013 13:36

Tedavi giderleri Soysal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan kişiler sağlık hizmet sunucularına başvurduklarında, bunların kimlik doğrulamaları, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport veya evlilik cüzdanı ile yapılmaktaydı. Ancak, bu yeterli  olmadığın, T.C. kimlik numarası ele geçirilerek gerçekten hastaneye gitmemiş olan kişiler hastaneye gitmiş gibi gösterilip,

Tedavi ve ilaç giderleri Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödettirildiği için, Kurum üniversite hastaneleri ile özel sağlık kuruluşlarına başvuranlar, biyometrik kimlik doğrulama yaptırılması şeklinde bir uygulama getirdi.

Buna göre, önce kişinin avuç izi damar izi siteme kaydediliyor, daha sonra o kişi üniversite hastanesi veya özel hastaneye gittiğinde avuç içini cihaza tutuyor, cihazın kişiyi tanıması halinde sağlık provizyonu alınıyor ve ancak bu şekilde o kişi muayene ve tedavi olabiliyor. Avuç içi damar okuma sistemine alternatif olarak daha sonra parmak izi okuma sistemi de getirildi.

Uygulama ilk başta pilot olarak bazı illerde başlatıldı. Daha sonra diğer illere yaygınlaştırıldı ve 15/1/2013 tarihi bütün illerde bu sisteme zorunlu geçiş tarihi olarak belirlendi. Ancak sağlık hizmeti sunan/üreten 2. basamak sağlık tesislerinde ve üniversite hastanelerinde bu zorunlu geçiş tarihi 1/9/2013 tarihine kadar uzatılmıştı.

Kurum bu defa, üniversite hastaneleri için bu süreyi 1/9/2014 olarak belirledi. Dolayısıyla üniversite hastanelerinde biyometrik kimlik doğrulama uygulamasına geçiş zorunluluğu 1/9/2014 tarihine kadar ertelenmiş oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.