Özel Sağlık Sigortası GSS’li Olma Zorunluluğunu Kaldırır mı ?

Özel Sağlık Sigortası GSS’li Olma Zorunluluğunu Kaldırır mı ?
24 Haziran 2018 20:29

Özel sigorta şirketlerinden sağlık sigortası yaptıran kişiler yine de genel sağlık sigortalısı olmak zorundadır. Zaten bunlardan 4/1-a (SSK), 4/1-b (Bağ-Kur), 4/1-c (Emekli Sandığı), isteğe bağlı sigorta, ek 5 ve ek 6 kapsamında sigortalı olanlar, SGK’dan gelir – aylık alanlar aynı zamanda genel sağlık sigortalısı sayılmaktadır.

Özel sağlık sigortası olmakla birlikte hiçbir sosyal güvencesi olmayan kişilerin ise 60/g kapsamında genel sağlık sigortalısı olmaları zorunludur. Bunlar kendileri GSS kaydını yaptırmasalar dahi SGK bunları re’sen GSS kapsamına almaktadır. (Bkz. Özel Sağlık Sigortası Olan GSS’li Olmak Zorunda mı ?) Bu nedenle de özel sağlık sigortaları genel olarak tamamlayıcı ve destekleyici sağlık sigortası olarak adlandırılmaktadır.

Özel sağlık sigortası olan kişiler, SGK tarafından karşılanmayan sağlık hizmetleri, SGK tarafından kısmen karşılanan, dolayısıyla hastanın ilave ücret ödemesi gereken (özel hastane, tıp merkezi, vakıf üniversite hastaneleri gibi) sağlık hizmetleri konularında bu sigortalarından yararlanabilmektedir. (isvesosyalguvenlik.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.