Rapor Parasında 90 Günü Tamamlama Şartları

Rapor Parasında 90 Günü Tamamlama Şartları
26 Ağustos 2020 16:46

İş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle alınan istirahat raporları için geçici iş göremezlik ödeneği yani rapor parası ödenmesinde prim gün şartı aranmaz.

Ancak 4/a (SSK) kapsamındaki sigortalılarının hastalık nedeniyle alacakları istirahat raporlarına rapor parası ödenmesi için iş göremezliğin (istirahatin / raporun) başladığı tarihten önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartı aranır. Sigortalının iş kazası ve meslek hastalığı dışında kalan ve iş göremezliğine neden olan rahatsızlıklar hastalık olarak tanımlanmaktadır. Aynı şekilde 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamındaki kadın sigortalıların analık (gebelik ve doğum) nedeniyle alacakları istirahat raporlarına rapor parası ödenmesi için de doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartı aranır. Geçici iş göremezlik ödeneği yani rapor parası konusunda ayrıntılı bilgi ve açıklama içeren diğer tüm yazılara Rapor-İzin-Tatil Rehberi sayfasından ulaşılabilir.

4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) sigortalılığı kısa vadeli sigorta kollarını da kapsadığından (Bkz. SGK Sigorta Prim Oranları), geriye dönük 1 yıl içinde en az 90 gün 4/a (SSK) veya 4/b (Bağ-Kur) kapsamında sigortalılığı olanlar söz konusu 90 günü tamamlamış sayılırlar. Kişinin geriye dönük 1 yıl içinde hem 4/a (SSK) hem 4/b (Bağ-Kur) sigortalılığı varsa ve Bağ-Kur prim borcu da yoksa her iki sigortalılığa ait prim günlerinin toplamı dikkate alınır. Aynı şekilde sigortalı geriye dönük bir yıl içinde birden fazla işyerinde sigortalı olarak çalıştıysa, tüm işyerlerine ait prim günleri 90 günün hesabında dikkate alınır. İsteğe bağlı sigortaya ait prim günleri ise 90 günün hesabında dikkate alınmaz.

İstirahat (Rapor) Tarihlerine Denk Gelen Prim Günleri Dikkate Alınmaz

Normalde işçi istirahatli (raporlu) olduğu günlerde işyerinde çalışmadığından, işveren tarafından istirahatli (raporlu) günler için SGK’ya gün ve kazanç bildirilmez ve prim ödenmez. Buna karşılık işveren çalışmadığı halde istirahatli günler için atıfet (yardım) olarak işçiye ücret ödediyse bunu SGK’ya bildirmesi ve primini de ödemesi gerekir. Ancak istirahatli günlere denk gelen bu bildirimlere ait prim günleri son bir yıl içindeki doksan günün hesabına dahil edilmez.

Kısa Çalışma Ödeneği Alınan Günler Dikkate Alınmaz

İşyerinde kısa çalışma uygulanması nedeniyle İŞKUR tarafından işçiye kısa çalışma ödeneği ödeniyorsa, kısa çalışma ödeneği kapsamına giren günler için işveren işçi adına SGK’ya gün ve kazanç bildirmediği gibi, İŞKUR da sadece GSS primlerini ödediğinden, kısa çalışma ödeneği kapsamına giren günler 90 günün hesabında dikkate alınmaz. İşyerinde tamamen çalışmaya ara verilmemişse ve işçi kısa çalışma ödeneğinden yararlandığı ayın bir kısmında işyerinde çalışıyorsa, bu çalışma karşılığı işveren tarafından SGK’ya bildirilen gün ve kazançlar ise 90 günün hesabında dikkate alınır. Örneğin; işçi ayın sadece 15 günü çalışıyor, kalan 15 gün için kısa çalışma ödeneği alıyorsa, sadece bu 15 günlük çalışma için işveren tarafından SGK’ya yapılan bildirimler dikkate alınır. Zaten hizmet dökümünde de o aya ait çalışma gün sayısı 15 olarak görünür.

Doğum Nedeniyle Alınacak Rapor Parası İçin 90 Günü Tamamlama

Analık hali (gebelik – doğum) nedeniyle alınacak istirahat raporuna istirahat parası ödenebilmesi için, doğumun olduğu günden geriye doğru bir yıl içerisinde en az 90 prim günü şartı aranmakla birlikte, zaten gebeliğin 32. haftasında hekimden istirahat raporu alınması yani istirahatin başlatılması gerektiğinden, diğer taraftan istirahatli süreler son bir yıla dahil edilmediğinden, doğal olarak doğumun olduğu tarihten değil istirahatin başladığı tarihten geriye doğru bir yıllık sürede 90 gün şartı aranır. Dolayısıyla istirahatin başladığı tarihte eğer 90 prim günü dolmamışsa, istirahat başladıktan sonra da 90 günü doldurmak mümkün olmadığından, bu durumdaki kadın sigortalı rapor parası alamaz. Ancak doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabileceğine dair hekimden rapor alarak 32. haftadan itibaren de çalışmaya devam eden kadın sigortalı adına 3 hafta kalana kadar çalıştığı bu süre için SGK’ya bildirilmiş olan gün ve kazançlar da 90 günün hesabında dikkate alınır.

90 Günün Arandığı Bir Yıllık Süreye Dahil Edilmeyen Süreler

Aşağıda belirtilen süreler 90 gün şartının arandığı geriye dönük bir yıllık süreye dahil edilmez yani prim ödeme gün sayısına esas tutulacak bir yıllık sürenin hesabında dikkate alınmaz ve bu süreler kadar geriye gidilmek suretiyle prim ödeme gün sayısı belirlenir.

• Herhangi bir sebeple silâh altına alınan sigortalının askerlikte geçen hizmet süresi (askerlik süresince Bağ-Kur sigortalılığı devam edenler hariç).

• Hükümlülükle sonuçlanmayan tutuklulukta geçen süre.

• İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ve analık sigortalarından geçici iş göremezlik ödeneği alan sigortalının iş göremediği süre yani işçinin hastanede yattığı süre ile raporlu olduğu süre.

• Sigortalının greve iştirak etmesi veya işverenin lokavt yapması hallerinde geçen süre.

Örneğin; işçi son bir yıl içinde daha önce 3 ay istirahat raporu almış, son olarak bir ay daha istirahat raporu almış olsun. Bu işçinin en son aldığı istirahat raporu için bir yıllık süre içerisinde 90 prim günü olup olmadığına bakılırken, bu en son istirahatinin başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıllık süreye değil 15 aylık süreye bakılır, yani daha önce istirahat aldığı üç ay dikkate alınmayacağından 12 aylık süreye bu üç ay eklenir. (isvesosyalguvenlik.com)

YORUMLAR

  1. Selvi dedi ki:

    Merhaba, Ben işe başlama tarihimden 3 ay sonra bir hastalıktan dolayı rapor aldım ve raporun başladığı ay olan ekim ayına kadar toplamda 87 günlük primim var görünüyor. Ekim ayının 9’unda raporumun başladığı göz önünde bulundurulursa aslında 90 günlük prim süresini doldurmuş ve hak kazanmış olmalıyım. Ancak e-devlet’te “90 Günlük Prim Süresi Tamamlanmayan Sigortalı” ibaresini görüyorum. Bu ekim ayı primi hala sisteme düşmediği için mi, yoksa ödenekten faydalanma şartı sadece önceki aylar için mi geçerli? Öğrenebilirsem çok sevinirim. İyi çalışmalar.

    1. Admin dedi ki:

      Ekim ayından 2020/Ekim ayını kastediyorsanız, işyeriniz henüz Ekim ayına ait prim belgesini (muhtasar ve prim hizmet beyannamesini) vermemiş olduğundan (1-26 Kasım arası verilecek), rapor başlangıç tarihinden önceki Ekim ayın ait prim günleriniz henüz SGK’nın siteminde görünmez, işyeri prim belgesini verdiğinde sistemde görünür, eğer 90 gün şartı yerine gelmiş olursa o zaman rapor parasını alabilirsiniz, kaybınız olmaz.

      1. Özcan Ediz Aslan dedi ki:

        Benim içinde aynı durum geçerli covidden dolayı rapor almak zorunda kaldım prim gün sayım 69 Ekim ayı girişleri ile 90 gün yapıyor yanlız sistem de görünmediği için alo 170 ödeme alamazsın dedi Ekim ayı yatırıldıktan sonra dilekçe mi vermem gerekiyor keza belgeniz arşive kaldırıldı dedi yani herhangi bir işleme alınmamış yardımcı olursanız sevinirim

        1. Resul dedi ki:

          Banada aynısı söylendi arşive kaldırılmış dedi sgk ya gittim 90 prim olmadığı için ödeme yapmayacağını söylediler

          1. Gözde t dedi ki:

            Merhaba, 2020 Aralık yılına ait 13 gün, 2021 yılına ait toplam 83 gün primim mevcut. Fakat Sgk 10 günlük rapor parasını alamayacağımı bildirdi. Fakat geçmişe dönük bir yıl içinde gibi bir ibare söz konusu. NİSAN beyanları da verildikten sonra rapor parası almaya hak kazanacak mıyım?

          2. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

            Raporun başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıllık süre içerisinde 90 günü olana rapor parası ödenir. Nisan beyannamesi ile bildirilecek gün sayısı rapor başlangıcından öncesine aitse ve 90 gün tamamlanırsa rapor parası alabilirsiniz. Öte yandan raporunuz hangi tarihte başladı bilmiyoruz, ancak verdiğiniz bilgilere göre normalde 90 prim gününüz var, SGK niçin rapor parası alamayacağınızı bildirmiş anlayamadık.

          3. Osman dedi ki:

            Bir sorum olacak 120 gün istirahat raporum var tanım iş kazası rapor Ağustostan kasımin 27 sine kadar ben ilk üç ayın rapor parasını nasıl alabilirim rapor bitmeden alma şansım varmı

        2. Admin dedi ki:

          İşyerinden ekim ayına ait prim belgesi verildiğinde 90 gün tamamlanıyorsa, SGK’ya tekrar başvurabilirsiniz, raporun arşive kaldırılmış olması herhangi bir hak kaybına yol açmaz, çünkü 5 yıllık hak düşürücü süre var.

      2. Mustafa Özbölük dedi ki:

        Merhaba sigorta çıkışım 04.09.2019, beyin tümör ameliyatı oldum, SSK anlaşmalı hastane de , doktor 90 gün ayakta tedavi raporu verdi, son bir yıl içinde yani 2020 yılında 98 gün primim yatmış 98 günlük prim 9000 kusuratinda , buna göre 90 günlük rapor ücreti alabiliyor muyum cevap verirseniz çok memnun olurum.isten kendim çıkmadım inşaat iscisiyim iş bitince çıkış veriyorlar

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          İlk raporun başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıllık süre içerisinde 90 gününüz varsa rapor parası alabilirsiniz. Ancak sigorta çıkışınızın verilmesi halinde 10 uncu günden sonraki rapor sürelerine ait rapor parası alamazsınız. (Bkz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/raporluyken-isten-cikarilan-isci-rapor-parasini-alabilir-mi/)

      3. Leyla dedi ki:

        Merhaba çok önemli !!!
        Ben hamileligim riskli oldugu icin agustos ayindan subat ayina kadar ücretsiz izin aldim.Ücretsiz izin bitiminde dogum iznini ayrildim.son 1 yila bakildiginda 90 gunden fazla primim mevcut. Suan 170 i aradigimda bana ucretsiz izin kullandigimdan dolayi is sozlesmesi askida oldugundan rapor parasi alamazsiniz 1 gun bile calissaydiniz olurdu diye bir cevap veriliyor.ama arastirmalara gore son 1 yilda 90 gun prim kosulunu karsiliyorum.Raporum 08.06.2023 de bitti.rapor parami almamda bir engel var midir.170 de baska kisilerlede gorustum herkes farkli bir yanit verdi.Parami alabilecek miyim? Lutfen donuş yaparsaniz cok sevinirim

    2. Mehmet dedi ki:

      Yazıyı okuduysanız raporlu günler dahil edilmez yazıyor be rapor aldığınız günler sigorta piriminiz yatmaz. Son 1 yılda raporu aldığınız günden önceki gün 89 gün olsa bile alamazsınız

  2. Resul dedi ki:

    Merhaba ben 15.09 2020 tarihinde covit19 sebebiyle rapor almıştım raporum 2 parça olarak düzenlendi tedavim bitti işime geri döndüm ama sgk geriye dönük 90 gün prim olmadığı için ödeme yapmayacağını söyledi ne yapabilirim

    1. Admin dedi ki:

      Yapacak bir şey yok, baştaki yazıda da belirtildiği üzere iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle verilen istirahatler dışındaki istirahatlere istinaden rapor parası alınabilmesi için istirahat başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıllık süre içerisinde en az 90 prim günü olması gerekir. Covit19 nedeniyle verilen istirahatler için de aynı şart geçerlidir.

  3. Bulent dedi ki:

    Ben ise 2 ay oldu başlayalı ve çivit 19 yakalandım 10 gün rapor verdiler şuan rapor parasını alamaz mıyım

    1. Admin dedi ki:

      Rapor başlangıç tarihinden geriye doğru en az 90 gün sigortalılığınızın olması gerekir.

      1. Çaglar dedi ki:

        Merhaba benimde 87 gun yapiyor odeme alabilmem icin is kazasi gorunmesi lazim, isyerinde covid oldum is kazasina girer mi giriyor ise ne yapilmasi gerekli tesekkur ederim

        1. Sinem dedi ki:

          90 gün prim dolmadan iş veren raporun ilk 3 gününü karşılamak zorunda mı

  4. Merve dedi ki:

    Ücretli öğretmenim. 90 günlük primim var. Şartlarım tutuyor doğum parası almak için. Ama ücretli öğretmenlikte çıkışımın verilmemesi için Ne yapmam gerekir? Eğer çıkışım verilirse başka bi iş yerinde sigorta girişi yaparsam ve ıstırahat süresi boyunca çıkışım verilmezse alabilir miyim doğum parası?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Eğer ücretli öğretmenlik sözleşmeniz devam ediyorsa, devam ediyor olursa istirahat almanız nedeniyle sigorta çıkışınız verilmez, verilmemesi gerekir, sadece SGK’ya eksik gün nedeni olarak istirahat bildirilir.

  5. Uğur nalbak dedi ki:

    Covid19 den dolayı i ki ci raporum 90 günü doldurmadım birinci rapor ödenmedi ikinci raporda Aralık 10 iş başımdır buna istinaden prim aralığın sonunda yatan mı esasa alınıyor

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Prim belgesi işyeri tarafından rapor tarihinden sonra SGK’ya verilse bile prim belgesi verildikten sonra istirahat (rapor) başlangıç tarihi itibariyle geriye dönük bir yıl içinde 90 gün şartı yerine gelmiş olursa SGK rapor parasını öder.

      1. Caglar dedi ki:

        Merhaba benimde 87 gun yapiyor odeme alabilmem icin is kazasi gorunmesi lazim, isyerinde covid oldum is kazasina girer mi giriyor ise ne yapilmasi gerekli tesekkur ederim

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          SGK işçinin koronavirüse yakalanmış olmasını iş kazası saymamaktadır, bu nedenle geriye dönük bir yıl içinde 90 gün yoksa rapor parası alamazsınız.

          1. Çiçek dedi ki:

            Merhaba. Raporum bitti hâlâ ücreti alamadım.170 aradım raporunuz arşive kaldırılmış dediler. Şartlar tutuyor 90 günüde doldurdum ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz

          2. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

            İşyerinizin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Merkezindeki Kısa Vadeli Sigorta Kolları Servisi ile görüşmeniz gerekir.

          3. Orhan Barutçu dedi ki:

            Ben 3 mart ta eyt için mecbur çıkış yaptım 3 ,5 gün sonra tekrar giriş yaptım 2 mayısta da ameliyat oldum 90 gün geriye dönük prim diyor bu eyt den yararlanları nasıl etkiliyor rapor parasını alabiliyormuyuz teşekkürler.

  6. Feyyaz idris dedi ki:

    Covid’den dolayı izolasyon altında kalan arkadaşlar rapor ücreti konusunda 1 yıl içinde 90 gün geriye dönük prim şartı aranmaktadır. Bu konuda bende mağdurum şikayetlerinizi cimer üzerinden yaparsanız belki bir sonuç alınabilir. Ben şikayetim e devlet üzerinden cimere yazdım sizde mağduriyetinizi ilgli makamlara iletinki hakkımızı arayabilelim

  7. Ömer dedi ki:

    Arşiv Açıklaması:
    90 Günlük Prim Süresi Tamamlanmayan Sigortalı
    Olarak belirtilmiş, iş yerine 2 ay oldu gireli. 2020 yılı içerisinde 05.08.2020 tarihinde sigorta başkangıcı 30/11/2020 tarihinde kardeşim kovid 19 a yakalandı ve temaslı olarak 10 gün zorunlu izolasyon süresi kapsamında rapor verdiler. Ama yatmamış nedendir

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      İş kazası ve meslek hastalığı dışındaki istirahat raporlarından dolayı rapor parası ödenebilmesi için rapor başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıl içinde en az 90 gün sigortalılık olması gerekir. Kardeşiniz bu şartı taşımadığı için rapor parası ödenmemiş.

      1. Ömer dedi ki:

        İşe başlama tarihi 05.08.2020
        Rapor başlangıç tarihi 30/11/2020

        2020 yılı içerisinde Sigortalı olarak 90 günü geçmiş olması lazım

        1. Sude dedi ki:

          merhaba bende aynı sorunu yaşamaktayım fakat benim 2016(45 gün)+2020((50 gün) sigortam 95 gün ediyor illaki 2019dan mı olması gerekiyor eğer bu sene 90 günü geçersem yatar mı?

          1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

            Kanunda aynen “iş göremezliğin başladığı tarihten önceki bir yıl içinde en az doksan gün” ifadesi geçtiğinden, istirahat başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıllık süre içerisinde 90 gün olması gerekir, sadece “Aşağıda Belirtilen Süreler Bir Yılın Hesabında Dikkate Alınmaz” başlıklı kısmında belirtilen durumlar varsa o zaman 1 yıllık süre dikkate alınmayacak süre kadar geri götürülür.

        2. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          2020 yılı içerisinde değil, 30/11/2019 – 29/11/2020 tarihleri arasında 90 gün şartı aranır.

          1. Ali turaçcı dedi ki:

            07.07.2021 26.07.2021 istiraat raporum vardı son 1 yıl içerisinde 90 gün sigorta pirim şartı nedir açılımını yaparmisiniz yani raporum başladığında son 1 yıl içerisinde 70 gun sigortam vardı 20.08.2021 tarihinde son 1 yıl içerisinde 90 gün pirimimi doldurmuş olacağım sigortalı çalışmaktayım rapor param yatarmı

  8. Nizamettin Hakverdi dedi ki:

    Son 1 yıl için örnek verebilir misiniz? 04.12.2020 -17.12.2020 arası raporum var. 4 Aralık 2019 dan 26 gün sgk primim var. Sonra 02.09.2020 den eylül ekim kasım sgk günüm 87 gün. 2019 aralıktaki prim günüm geçerli midir?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      4 Aralık 2019 tarihi ile 4 Aralık 2020 tarihi arasında (4 Aralık dikkate alınmayacak, en son 3 Aralık tarihi dikkate alınacak) en az 90 gün sigortalılık olması gerekir. Baştaki yazının “Aşağıda Belirtilen Süreler Bir Yılın Hesabında Dikkate Alınmaz” başlıklı kısmında belirtilen son bir yıla dahil edilmeyecek süreler varsa, söz konusu 1 yıl o süre kadar geri götürülür. Örneğin bir yıl içinde toplam 1 aylık istirahat raporu alınmışsa, o zaman 4 Kasım 2019 tarihi ile 4 Aralık 2020 tarihi arasında 90 gün şartı aranır.

  9. Onur dedi ki:

    Benm geriye dönük 83 gün sigortam var ise başladıktan 13 gün sonra covid oldum Sgk arşive kaldırıldığını söyledi geçen ay ki 13 günüm sisteme düşünce rapor parası alabilecek miyim sonuçta 96 gün olacak hasta olana kadar

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Söz konusu 13 güne ait bildirim rapor tarihinden sonra yapılmış olsa bile rapor başlangıç tarihinden öncesine ait olduğu için alabilirsiniz. 13 gün sisteme düşünce SGK’ya tekrar başvurun isterseniz.

    2. kartal dedi ki:

      Merhaba benim durumumda aynı rapor ücretinizi alabildiniz mi acab

  10. Pınar Yeşilyurt dedi ki:

    Merhaba benim 01,02,03/2020 sgk primlerini tam 90 gün yatırıldı. 04/2020 den itibaren ücretsiz izin destegi aldım. Dün de 32. Hafta dogum iznine ayrıldım. Bildiğiniz üzere bu sürede prim yatirilmadigi için, çocuğum şubat gibi doğacağı için, ben o 90 günü doldurmuş sayılıyor muyum. Sayilmıyorsam, 12/2020 – 01,02/2020 dönemlerinde gebelik iznine cikmis olsam, rapor alsam dahi primini tam yatirsam olur mu? Acilen cevap bekliyorum. Tesekkurler…

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Yukarıdaki yazının Aşağıda Belirtilen Süreler Bir Yılın Hesabında Dikkate Alınmaz başlıklı kısmında yer alan açıklamalara bakabilirsiniz, istirahatli süreler, doğum öncesi başlayan istirahat (rapor) süresi de dahil, son bir yıla dahil edilmez, 90 günün hesabında esas alınacak bir yıllık süre bu dahil edilmeyecek süreler kadar geri götürülür.

  11. Yasemin Akgül dedi ki:

    Merhaba ben şu an 26 haftalık gebeyim. Resmi olarak subatin 7 sinde 32 haftalik olacagim.Özel bir okulda öğretmenim. Kisa çalışmadan faydalandigimiz için nisan2020 ve kasım 2020 aylarında sigorta prim sayım toplamda 17 gün yatti. Kurum kasım ayında ödenekten çıktığını söyledi yani aralık ayında 30 gün prim yatacak. Ancak şu an uzaktan eğitim devam etse de okul okulda çalışmamızı istiyor.evden ders anlamamızı istemiyor. Şu an riskli gebelik yaşadığım için okula gitmek istemiyorum. Kurum ocak ayı ve şubat ayı 7.sine kadar yani 32 haftaya kadar heyet raporu almamı istiyor. Soru1: heyet raporu alırsam 1 ay sigorta yatmayacak eksik günüm mu olacak
    Soru:2 kısa çalışmada sgk nin ödediği 17 gün. 90 gün arasinde sayılacak mi
    Soru 3: doğum izine 32 haftada rapor alır ayrilirsam(7 şubat 2021) son 1 yıl hesabı nasıl yapılacak. Mesela 7 şubat 2020-7 şubat 2021 arası şeklinde mi

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Rapor parası ödenebilmesi için doğumun olduğu tarihten geriye doğru bir yıllık süre içerisinde 90 gün sigortalılık aranır ancak, riskli gebelik nedeniyle alacağınız raporun süresi, doğum öncesi alacağınız raporun süresi söz konusu bir yıla dahil edilmez, dolayısıyla bir yıllık süre toplam rapor süresi kadar geri götürülür. Örneğin 10 Nisan 2021’de doğum yaptınızsa ve doğum öncesi 2 ay raporlu kaldınızsa 90 günün arandığı 1 yıllık sürenin hesabında 1 yıllık süre 1 ay yani 10 Şubat 2020 tarihine kadar geri götürülür. SGK’ya bildirilen aylık çalışma gün sayısı toplamı dikkate alınır, dolayısıyla söz konusu 17 gün de 90 güne dahil edilir.

  12. NİLÜFER dedi ki:

    merhaba, ben sigorta girisim 2015 ben o zman 6 gun çalışıp ameliyat oldum sigortadan ücretimi aldim ama bu sene coviten dolayo 14 gun raporum var odeme almadim e devletten bu mesaj geldi “28.10.2020 tarihli raporunuza, işvereniniz tarafından çalışılmadığına dair bildirim işlemi yapıldıktan sonra ödeme işlemi yapılabilecektir. 07.11.2020 tarihinde işbaşı yapmanız “gerekmektedir. ne yapmam lazim simdiden teşekürler

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      İstirahatli (raporlu) olduğunuz sürede işyerinde çalışmadığınıza dair işverenin SGK’ya bildirim yapması gerekmektedir. SGK rapor parasını ödemek için o bildirimin yapılmasını bekliyordur. İşyerinizle görüşün.

  13. Elif dedi ki:

    Merhaba benim 90günlük 4a sigortam doldu ama çalıştığım iş yeri sigortamı iptal edecek ben doğum iznine ayrılmadan doğum yaptığım zaman sigortalı olamayacağım doğum parası ala bilir miyim acaba alamaz isem almak icin ne yapmam gerekiyor

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Doğuma bağlı rapor parası alabilmeniz için sadece doğum iznine ayrılınca sigortalı olmanız yetmez, rapor süresince de sigortanızın devam etmesi gerekir, aksi halde rapor parası alamazsınız, yönetmelik hükmü bu şekilde. (Bkz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/raporluyken-isten-cikarilan-isci-rapor-parasini-alabilir-mi/)

  14. Hikmet dedi ki:

    Merhaba bene koronadan 10 günlük rapor aldım geriye dönük 72 günüm var ayın 28 rapor aldım rapor tarihinden önce işveren tarafından hakettiği primleri var hala yatırılmadı yatırılan 90 gün tamamlanıyor rapor parası alabilirmiyim Teşekkürler

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      İşveren / işyeri o aya ait prim belgesini (muhtasar ve prim hizmet beyannamesini) verdiğinde yani 28 günlük sigortalılık süreniz SGK’nın sitemine işlendiğinde 8 günlük rapor paranızı alabilirsiniz.

  15. melek dedi ki:

    merhabalar,16 eylül 2020 de yani gebeliğimin 37.haftasında doğum iznine ayrıldım ve 26 eylül 2020 de doğum yaptım 1 yıl geriye dönerek 90 günü tamamlamak için 16 eylülden geriye mi hesap yapmam gerekir yoksa 26 eylül 2020den geriye dönük mü hesaplama yapılır teşekkürler

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Yukarıdaki yazıda da açıklandığı üzere Kanunda doğumun olduğu tarihten geriye doğru bir yıllık süre içerisinde 90 gün şartı aranacağı belirtilmiş olmakla birlikte, istirahatli (raporlu) sürelere söz konusu bir yıllık süreden düşüldüğünden, doğum iznine ayrıldığınız yani istirahatinizin başladığı tarihten geriye doğru bir yıllık süre içerisinde 90 gün şartı aranacaktır.

  16. SERKAN ÇAKICI dedi ki:

    2019 da 90 günlük prim ödenmişliğim var. 2020 yılı devamlı heyet raporluydum, fakat son raporum 07/12/2020-20/01/2021 arası olan raporumu 90 gün prim ödenmemişi olmadığından arşive kaldırılmış
    Lütfen yardımcı olurmusunuz

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Yukarıdaki yazının “90 Günün Arandığı Bir Yıllık Süreye Dahil Edilmeyen Süreler” başlıklı kısmında da açıklandığı üzere, son bir yıl içinde 90 gün şartı aranırken esas alınan bir yıllık süreye istirahatli süreler dahil edilmez. 2020 yılı devamlı istirahatli geçtiyse o zaman 90 günde bir sorun olmaması gerekir. Siz isterseniz SGK ile görüşün.

  17. Erdal dedi ki:

    Merhaba ben işe başlayalı 1 ay olmadı iş kazası geçirdim 7 gün istiriat verdiler ben rapor parası alabiliyormuyum ben yardımcı olursanız sevinirim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Doktor istirahat raporunuzu iş kazası nedeniyle verdiyse (sistemde öyle görünüyorsa), 90 gün şartı aranmaz, ilk 2 gün düşülmez, 7 günün tamamı için rapor parası alabilirsiniz.

  18. YUSUF CAN dedi ki:

    Merhaba,ben motosikletten düşerek iş kazası geçirmiştim.Ama düştüğüm zaman kendimi iyi hissettiğim için hastahaneye gitmedim.Daha sonra ertesi gün ağrıdan dolayı gittim kolumda kırık çıktı.Raporumu iş kazası olarak yazdırmadım çünkü anında gitmediğim için para cezası ödeyebilirmişim hastahanede öyle söylendi.Daha sonra ameliyat oldum bu sürede 2 aydır raporluyum 90 günlük prim dolmadığı için sgkdan da para alamıyorum işyerinden maaşta alamıyorum.Raporumu iş kazası olarak değiştirebilir miyim değiştirirsem gerçekten para cezası öder miyim ödediğim tutar ne kadar olur ? teşekkürler iyi çalışmalar.

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Hastanede size yanlış veya eksik bilgi verilmiş, bu tür durumlarda işçiye ceza uygulanmaz. Bu aşamadan sonra da hastanedeki kaydı veya raporu iş kazası olarak değiştiremezsiniz. SGK’ya dilekçe vermeniz ve SGK tarafından inceleme yapılması gerekir. İnceleme sonucunda da olayın iş kazası olduğu sonucuna varılırsa işverene iş kazasınız bildirmediği için idari para cezası uygulanır.

  19. Mücahid dedi ki:

    Merabalar esımın Ekim 2 ayından itibaren sigorta baslangıcı var fakat cocuklar erken dogum oldugu ıcın 2020 yılında 85 gun sigorta gozukuyor ne yapmam gerek 170 alamazsın dedı yardımcı olabilirmısınız

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Erken doğum da olsa fark etmiyor, Kanuna göre doğum tarihinden geriye doğru en az 90 gün sigortalılık gerekiyor, bu nedenle yapacak bir şey yok maalesef.

  20. Erdoğan dedi ki:

    Merhaba 90 günlük prim 32.hafta hastane raporundan mı başlıyor yoksa doğum olduktan sonra mı başlıyor.Örnek olarak 16 Aralık 2020 32.nci hafta rapor verildi yani 16 Aralık 2020 16 Aralık 2019 arasında ki süre de mi 90 gün şartı var.Yoksa doğum olduktan sonra tahmini doğum Şubat’ın ilk haftası yani Şubat 2021 ile Şubat 2020 arasında mı 90 gün şartı var.Teşekkürler

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Normalde Kanuna göre doğumun yapıldığı tarihten geriye doğru 90 gün aranması gerekiyor, ancak raporlu süre son bir yıla dahil edilmediğinden, bu nedenle raporun başladığı tarihten geriye doğru bir yıl içinde 90 gün şartı aranıyor.

  21. Ayşegül dedi ki:

    Merhaba şirketim prim ödemesini 83 gün olarak gözüküyor dedi. Bu durumda rapor parası alamıcak mıyım dava etsem olur mu

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Doğum istirahatine ayrıldınız mı bilmiyoruz, ancak burada dava etmekten kastınız işyeri sizi sigortasız çalıştırdı veya günlerinizi SGK’ya eksik bildirdiyse bunu dava edip, yani hizmet tespit davası açıp, davayı kazanıp geriye dönük eksik günlerinizi tamamlatıp 90 gün şartını yerine getirirseniz, süresinde istirahat raporunuzu da aldıysanız tabii ki şimdi alamadığınız rapor parasınız ileride alabilirsiniz.

      1. Veli dedi ki:

        İyi günler iyi çalışmalar 04.09.2020 de kaza geçirdim ve işyerim de 91 günlük primim olması lazım ken 7.ayın primini yatırmamış ve yaklaşık 5 buçuk aydır raporluyum ve rapor ücreti almadım 7.ayın primi yatması için 170e şikayette bulundum.
        Şimdi sorum şu temmuz ayı primi yatarsa rapor paralarımı alabiliyor muyum? Ve 170e şikayetim ne kadar sürede tamamlanır

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          Primin yatırılıp yatırılmadığı önemli değil, işyeri Temmuz ayına ilişkin olarak verdiği muhtasar ve prim hizmet beyannamesinde (tabii verdiyse) sizi 30 gün çalıştı olarak bildirmediyse, o nedenle 90 gün dolmamıştır. İşyeri prim belgesi verip bu durumu düzeltirse geriye dönük rapor paralarını alabilirsiniz tabii ki, 5 yıllık zaman aşımı süresi var, aradan 5 yıl geçince alınamaz.

  22. Kübra dedi ki:

    Merhaba ben 5 aylık hamileyim. 2020 yılında Ocak Şubat Mart aylarında toplam 73 gün primim var. 01/01/2021 girişim var . Doğum öncesi yılda 90 gün şartını taşımıyorum bu yüzden analık hakkı hakkından yararlanamayacak mıyım . Bilgi verebilir misiniz . Teşekkür ederim ☺️

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Doğum istirahatinin başladığı yani doğum iznine ayrıldığınız tarihten geriye doğru 90 gün sigortalılığınız olmazsa analık hakkından yani rapor parası alma hakkından yararlanamazsınız. 01/01/2021 tarihinde tekrar işe girdiğinize göre, hekimden doğuma üç hafta kalıncaya kadar çalışabileceğinize dair rapor alıp, çalışmaya devam edip, üç hafta kala doğum iznine ayrılabilirsiniz, bu durumda 32. haftadan itibaren doğum iznine ayrıldığınız tarihe kadar geçen süre doğum sonrası rapor süresine eklenir, yani bir kaybınız olmaz, tabii bu şekilde 90 gün tamamlanmış olursa, aksi halde bunun da bir anlamı olmaz.

  23. Serkan dedi ki:

    Ben askerden geldim 90 gunluk primim yok, 1 yil icinde ayagimi kırdım ,sgk bana rapor parasi ödedi şimdi gerii iade istiyor rapor parasini geri ,anlamadim yardımcı olurmusunuz, askerdeydim nasil oluyo

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      SGK rapor parasını iş kazası kapsamında ödemiş olabilir, çünkü iş kazası nedeniyle alınan istirahat raporlarında rapor parası için 90 gün şartı aranmaz, yani gün şartı yok. Eğer ayağınız iş kazası nedeniyle kırıldıysa SGK’ya itiraz da bulunabilirsiniz. (Bkz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/is-kazasindan-alinan-raporlarla-diger-raporlar-arasinda-fark-var-midir/)

      1. Serkan dedi ki:

        İşde kırıldı ama hafta sonu kirildi iş kazasi gosterilmedi sizce alırmı parayi geri

        1. Serkan dedi ki:

          90 gün şartı icin 1 yıl içinde silah altına alındıysa aranmaz diyo 90 gün lütfen cevap verirmisiniz

      2. Serkan dedi ki:

        Ben askerden geldim 2 ay olmadan ise girdim 3 hafta sonra dustum ayagimi kırdım rapor verdi doktor 3 ay o 1 yıl içinde ben askerdeydim 1 yıl içinde 90 gün dahil edilmeyen süreler diye 24. Maddede yazıyor her hangi bir nedenle silah altına alinmis asker 1 yil icinde 90 güne dahil edilmez diye bana sgk para yatırdi geri istiyor ben iş kazasi olarak gostermedim çünkü haftasonu dustum askerlikten dolayi parayi alabilirmiyim 24 maddede silah altına alınan kişi 1 yıl içinde 90 güne dahil edilmez diye cevap verirmisiniz lutfen acil tesekkurler

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          Bizim vereceğimiz cevaptan ziyade Konuya ilişkin olarak SGK’nın yayımlamış olduğu “KISA VADELİ SİGORTA KOLLARI UYGULAMALARI” konulu ve 2016/21 sayılı Genelgesinin “6.11. Kısa Vadeli Sigorta Kollarında Dikkate Alınmayan Süreler” başlıklı kısmındaki açıklamaları okuyup, bu Genelge hükümlerine istinaden SGK’ya itirazda bulunabilirsiniz. Zaten bizim yukarıdaki yazıda yer alan açıklamalarımız da Genelgede yer alan açıklamalarla aynı.
          Söz konusu Genelgeye SGK’nın internet sayfasındaki (sgk.gov.tr) Mevzuat bölümünden ulaşabilirsiniz.

  24. Sinan dedi ki:

    Merhaba. Covidden dolayı 10 günlük raporum var. Kısa çalışma ödeneği almamızdan dolayı sigorta primlerimiz yatmıyor. 84 günde kalmış prim günüm. Muhasebecimiz iş yeriniz vermek zorunda dedi rapor parasını. İşverenin böyle bir zorunluluğu var mı ?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Eğer işçi ve işveren tarafından yapılan iş sözleşmesinde, iş yerinde toplu iş sözleşmesi varsa bu sözleşmede aksi kararlaştırılmamışsa, istirahat (rapor) nedeniyle işçinin işyerinde çalışmadığı süre için işveren işçiye ücret ödemek zorunda değildir. Bu rapor Covid 19’dan (koronavirüsden) dolayı alınmış olsa bile durum değişmez. Ancak koronavirüs nedeniyle işyerinde çalıştırılmayan veya çalışamayan işçiye (kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alınan süreler hariç) İş Kanunun 40 ıncı maddesinde belirtilen yarım ücretin işveren tarafından işçiye ödenmesi gerektiği görüşünde olanlar var. Söz konusu 40 ıncı maddede; “24 ve 25 inci maddelerin (III) numaralı bentlerinde gösterilen zorlayıcı sebepler dolayısıyla çalışamayan veya çalıştırılmayan işçiye bu bekleme süresi içinde bir haftaya kadar her gün için yarım ücret ödenir.” hükmü yer alıyor.

  25. Yeliz dedi ki:

    Merhaba,ben Doğum sonrası raporum bittikten sonra rahatsız olduğum için işe başlayamadım.Bu nedenle hastalık raporu aldım 30 günlük heyet yani.Heyet raporunda alınan ücret neye göre belirleniyor normalde iş yerindeyken aldığım tam maaşımı alabilecek miyim yardımcı olabilir misiniz

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Rapor parası SGK’ya bildirilmiş olan prime esas kazancın üçte ikisi üzerinden ödenir. Bu tutar işyerinden aldığınız net maaşa yakın olabilir, çünkü SGK’ya net ücret değil brüt ücret bildiriliyor. (Bkz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/rapor-parsi-gecici-is-goremezlik-odenegi-nasil-hesaplanir/)

  26. Filiz dedi ki:

    Pandemiden ücretsiz izindeyim hamileyim 32.haftaya kadar 90 günlük primim var ama doğuma kadarki sürede 90gunluk prim yetmiyor doğum rapor parası alabilir miyim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Raporlu süre 90 günün hesabında esas alınan bir yıllık süreye dahil edilmediği için, doğuma bağlı istirahatin (raporun) başladığı tarihten geriye doğru bir yıllık süre içinde 90 gününüzün olması ve rapor süresi bitene kadar sigorta çıkışınızın da yapılmaması halinde rapor parası alabilirsiniz, sorun olmaz.

  27. Ferat dedi ki:

    Merhaba hocam 2 sene önce iş kazasından omurilik felç li olarak kaldım kazadan bir ay sonra sürekli iş göremezlik ödeneği için dilekçe verdim yeni sonuçlandı İzmir’den dosya güç kaybi%100 olarak geldi kaza gününden veya dilekçe verdiğim tarihten itibaren öder mi ?? 2-3 ay içinde maaş bağlanacağı söylendi şimdiden teşekkür ediyorum hocam cevap verirseniz çok sevinirim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sürekli iş göremezlik geliriniz, eğer geçici iş göremezlik geliri (rapor parası) aldınızsa rapor parasının sona erdiği tarihi takip eden aybaşından, rapor parası almadınızsa sağlık kurulu rapor tarihini takip eden aybaşından başlamak üzere ödenir.

  28. Yeliz dedi ki:

    2020 yılı içerisinde 90günlük primi fazla fazla dolduruyorum. Hamilelik rapor parası alabilmem için son 1 yıl şartı var. Bu 1 yıl 2020 mi 2021 mi onu anlayamadım 2021 de olduğumuzdan dolayı

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Aynı 90 gün şartı aynı yıl içinde aranmaz, geriye dönük bir yıllık süre içerisinde aranız, dolayısıyla 90 gün sürenin raporun ait olduğu yıl içerisinde olması gerekmez.

  29. Ferat dedi ki:

    Merhaba hocam 2 sene önce iş kazasından omurilik felçli olarak kaldım güç kaybi%100 olarak geldi kaza gününden veya dilekçe verdiğim tarihten itibaren öder mi ? 2-3 ay içinde maaş bağlanacağı söylendi şimdiden teşekkür ediyorum

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sayın ziyaretçimiz, aynı konudaki sorunuza isvesosyalguvenlik.com olarak 6 Mart 2021 tarihinde cevap verdik, cevap yukarıda yer almaktadır.

  30. Merve dedi ki:

    Merhabalar 27.haftalik hamileyim.nisanın son haftası raporum başlayacak.uzun süredir çalışıyorum fakat Ocak ayında ücretsiz izne ayrıldığım için sigortam yatmadı.dolayısıyla rapor başladıktan önceki üç ayda 90 gün dolmuyo .ama 1 seneyi göz önünde bulundurursak 90günüm fazlasıyla var.yani rapordan 23.04.2021de rapor başlarsa 23.04.2020den o tarihe kadar ki sürede 90gin yeterli midir

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Üç ay doğuma bağlı rapor için ödenecek rapor parasının hesabı açısından geçerli (Bkz.https://www.isvesosyalguvenlik.com/rapor-parsi-gecici-is-goremezlik-odenegi-nasil-hesaplanir/), rapor parasına hak kazanabilmek için gerekli 90 prim gün sayısı şartında üç aya değil, raporun başladığı tarihten geriye doğru bir yıllık süreye bakılır.

  31. Emre dedi ki:

    Merhabalar benim 2 adet iş kazası raporu. Var ödeme almak istediğimde arşivlendiğini söylüyorlar bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Raporların arşivlenmesi, hastalık veya analık nedeniyle rapor alıp, son bir yıl içinde 90 gün sigortalılığının olmaması nedeniyle rapor parası almaya hak kazanamayanlar için geçerli. İş kazası ve meslek hastalığına bağlı istirahat raporlarında rapor parası alabilmek için sigorta gün sayısı şartı yok. Niçin raporlarınız arşivlenmiş, rapor parası ödenmemiş, sebebini SGK’dan öğrenebilirsiniz ancak.

  32. İnci dedi ki:

    Merhabalar ben kısa ödenek aldım 4 ay kısa ödenek bittiği için 10 gün rapor aldım sigorta yatmadığı için rapor parası alabilirmiyim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Geriye dönük 1 yıl içinde 90 gün sigortalılığınız varsa, işyeri istirahatli (raporlu) sürede işyerinde çalışmadığınıza dair bildirimi de yapmışsa 8 günlük rapor parsı alabilirsiniz.

      1. Erdal dedi ki:

        Merhaba, son bir yıl içinde ameliyattan once 94 gün primim yatmış durumda, raporum e devlete işlenmiş ancak 26 gün gecmesine rağmen sistemde ödeme bilginiz bulunmuyor yazıyor. Nedenini anlayamadım. Yardımcı olurmusunuz teşekkürler.

  33. Uğur dedi ki:

    Merhaba benim SGk 90 günü geçti farklı yerlerde çalıştım şimdide covide yakalandım rapor parasını alirmiyim sizce

  34. İlkkan dedi ki:

    Covit 19 nedeniyle temaslıyım yeni işe girmiştim 3 yıl öncesinde sigortam var 3 yıldır çalışmıyorum şimdi 90 gün dolmadıhı için rapor param yatmıcakmış nekadar saçma ya sanki keyfimden işe gidiyoruz iş yerinden virüs bulaşıyor rapor parası j yatırmıyorlar nasıl geçince bu insan nasıl Bi devlet bu devlet daha insanına sahip çıkmıyor çalışırsın suç çalışmazsın suç aslında temaslı oldugunu sölemiceksin isim vermiceksin işe git ceksin bulaşsın butun işyerine batsınlar bu ne lanet Bi sistem ya nasıl bu hastalıkta vatandasına sahip cıkıyo nasıl ya ben anlamıyorum ben işime gidip geliyordum ne güzel nasıl yazdıgı raporun parasını odemez ya valla aklım almıyor ben tek bir bayan olsam ev geçindirsem napcaktım ki esimin aldıgı yetmediği için zaten ben 3 yasındaki kızım el eline bırakıp işe gidiyorum lanet olsun böyle sisteme de bu sistemi kuranlarada

  35. Hayati dedi ki:

    Merabalar ben hayatı işe ağustos 2020 yılında başladım ama nisan ayında ameliyat oldum toplam 90 gün ropor verdi doktor bunun toplam kaç gün rapor parasi ala bilirim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Rapor başlangıç gününden geriye doğru 90 gününüz varsa, raporlar arasında kesinti (boşluk) yoksa sadece ilk rapor için 2 günlük rapor parası ödenmez, dolayısıyla toplamda 88 günlük rapor parası alabilirsiniz. Eğer raporlar arasında boşluk varsa o zaman her rapor için 2 günlük rapor parası eksik ödenir.

  36. ramazan dedi ki:

    Merhabalar, eşim 10.02.2021 de doğum yaptı. 32. haftaya girdiğimizde 90 günlük prim sayısını doldurmuyordu. Hastaneden 37 hafta için çalışabilir raporu istemiştik. Yanlış anlaşılma sonucu izin raporu düzenlenmiş. O tarihte prim sayımız 79du. 2-3 gün sonra hastaneyle görüşüp çalışabilir raporu aldık ve iş değişikliği de yaparak prim sayımızı 90 üzerine çıkarttık 37 haftaya kadar çalışarak. Yardım parasının ilk taskidi yattı ikinci taksidi beklerken yardım parasının geri iade edilmesi gerektiğine dair tebliğ aldık. Bu duruma itiraz ederek paramızın gerisini alabilir miyiz?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      SGK doktorun verdiği raporu, doğuma üç hafta kalana kadar sigortalının çalışabileceğine dair rapor olarak kabul etmemiş olabilir, bu nedenle ödediği rapor parasını geri istiyor olabilir veya başka nedeni de olabilir. Sizin itiraz etmeden önce sebebini tam olarak bilmeniz gerekir. Sayfa başındaki yazının “Doğum Nedeniyle Alınacak Rapor Parası İçin 90 Günü Tamamlama” başlıklı bölümünde yer alan açıklamalar ile https://www.isvesosyalguvenlik.com/doguma-bagli-rapor-parasi-alma-sartlari/ başlıklı yazıda yer alan açıklamalar, itirazınız için belki size yol gösterici olabilir.

      1. Ramazan dedi ki:

        İş değişikliği yaparak günü tamamlamak bi engel teşkil eder mi rapor parası almak için.

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          Hiçbir engel teşkil etmez, 90 günün hesabında işçinin geriye dönük bir yıllık süre içerisindeki tüm işyerlerinde geçen sigortalılık süreleri dikkate alınır, 90 günün rapor alınan sırada çalışılan işyerinde geçmiş olması gerekmez.

  37. Ayşe dedi ki:

    İyi günler. Benim 21.05.2021 ile 27.05.2021 tarihleri arasında raporum var. Geriye dönük 2021 Nisan ayında 18 gün, 2020 Mayıs da 28 gün, 2020 Haziran da 28 gün, 2020 Temmuz da 23 gün sigortam var. Rapor tarihinden önce toplam 97 gün sigortam var ancak e-devlet’te “90 Günlük Prim Süresi Tamamlanmayan Sigortalı” ibaresini görüyorum. Ne yapmam gerekiyor?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Nisan ayını dikkate almamanız gerekir, 21.05.2021 tarihinden geriye dönün bir yıllık sürenin hesabında 21.5.2020 tarihi sonrasını dikkate almanız gerekir.

  38. Zeynep dedi ki:

    Merhaba ücretli öğretmenlik yapıyorum 32. haftam okulların kapanma tarihine denk geldiği için çıkışım verilecek çıkışım verilince bende hemen başka işe başlasam ve 32. haftamda çalışabilir raporu alsam iş kolu değiştirdikten sonra 34. haftamda çalışamaz raporu alsam o işte izne ayrılsam doğum izni parasını hak eder miyim acaba?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Geriye dönük bir yıl içinde 90 gün sigortalılığınız da varsa doğum iznini hak edersiniz, dolayısıyla rapor parası da alabilirsiniz, ancak 2 haftalık rapor parası kaybınız olur. Eğer 32. haftada doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışabileceğinize dair rapor alırsanız o zaman raporunuzu 32. haftadan sonda da başlatsanız kaybınız olmaz. Öte yandan sonraki işyerinizden bildirilen sigortalılığın fiili çalışmaya dayanıp dayanmadığı konusunda SGK belki inceleme yapabilir.

      1. Bhr dedi ki:

        Merhaba Mart 2016 dan bu yana çalışmaktayım. 24 Şubat 2021 tarihinde riskli hamileliğimden dolayı rapor almaktayım. Şimdiye kadar olan rapor ücretimi sorunsuz olarak aldım. Fakat 04 06 2021-11 06 2021 tarihli 8 günlük rapor ücretimi 15 gün geçmesine rağmen ödemesini alamadım. Bundan önceki raporlarım heyet raporuydu. Ve durumumdan dolayi rapor almaya devam edicem mecbur. Ücreti almadigim için 170 den başvuru yaptığımda sgk için 3 aylık priminin yatirmadigi için ödeme olmadığı şirket tarafından da 3 ay çalışmadığım için ödeme alamadigimi söyledi. Benim gibi hamile olup 1 yıl gelmeyip ücretini sorunsuz alan çalışma arkadaşlarım var. Acaba durum neden kaynaklı olabilir. 2021 yılında Ocak ve Şubat ayında 37 günlük sgk gözüküyor. Acaba günümü yıllık izin vs gün ekleyerek 90 a tamamlarsam bu diğer alacağım raporların ücretini alabilir miyim? Aynı zaman da doğum iznine ayrıldığım zaman da bu 90 gün prim şartı var onu da alabilecek miyim yardımcı olabilir misiniz?

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          ALO 170 yerine sizin veya eşinizin imkanını varsa SGK Müdürlüğü ile görüşün isterseniz. Çünkü rapor başlangıç tarihinden geriye dönük bir yıllık süre içerisinde 90 prim gününüz olmadığından son rapor paranız yatmamış olsa, öncekiler de yatmazdı, eğer raporlar arasında boşluk olmadıysa, önceki raporlar için 90 gün vardı, son rapor için 90 gün yok diye birşey olmaz, çünkü sayfa başındaki yazıda da açıklandığı üzere rapor süreleri 90 günün hesabına esas bir yıllık süreye dahil edilmez, dolayısıyla ilk rapor başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıl içinde 90 gün varsa (ki önceki rapor paraları ödendiğine göre var demektir) sonraki raporlar için de rapor parası ödenmesi gerekir. Sorun başka bir sebepten kaynaklanıyor olabilir.

  39. Sevgi dedi ki:

    Merhaba, işe girişim 06.08.2021, 21 haftalık hamileyim. Muhasebeci doğum raporu parası alabilmem için en az 120 gün prim olması gerektiğini söylüyor. Ama sizin yazınıza göre ben 37. hafta rapor alırsam 112 gün primim olup parayı alabileceğim. Eğer muhasebecinin söylediği doğruysa 37.haftadan sona 10 gün daha iş yerinde çalışıp rapor parası alabilir miyim?

  40. Ali turaçcı dedi ki:

    Merhabalar 4a sgk kapsamında ise başladığım tarihten 50 gün sonra elim kesildi ve 3 gün 7 gün ve 20 gün istirahat raporları aldım son 1 yıl içerisinde 70 gün sigorta pirimim vardı ve hala sigortam devam etmekte raporlarim temmuz ayinda ama son 1 yıl içerisinde 90 gün pirimimi ağustos ayı sonunda doluyor rapor paraları yatarmi bilgilendirirmisiniz ilginize teşekkür ederim İyi calısmalar

  41. Aslihan dedi ki:

    Merhaba ben part time calisyrm 28 haftalik hamileyim kco aldigim icin son yilda 55 gun sigorta gozukuyo o yatan aylarin sigortalarıni ücretini ödeyerek 30 a tamamlasam ve 90 gun yapsam rapor aldığında parasini alabilir miyim suan alamiyorum .

  42. Sinem dedi ki:

    Merhaba,
    15 Ekim 2021’de sigortası başlayacak biri Şubat ayında doğum yapacak. Son 1 yılda 90 gün sigorta primi ödemesi olması ile kastedilen takvim yılı mı yoksa Şubat ayından geriye doğru 90 gün mü?
    İyi çalışmalar

  43. Rukiye Alaca dedi ki:

    Merhaba kolay gelsin.
    2020 yılına ait 87 gün primim bulunmaktadır. 2021 de ise 70 günüm bulunmaktadır. 2020 yılında Ağustos/Eylül/ekim aylarında primim yattı. Hamileliğim sebebiyle bu yıl içinde fazla rapor kullanmak zorunda kaldım ve Eylül 22sinde analık iznine ayrılacağım. Doğum parası almaya hak kazanıyor muyum? 170 sgk ile iletişime geçtim fakat rapordan önceki bir yıla mı bakılıyor diye sormama rağmen düzgün bir cevap alamadım. Şimdiden teşekkürler

  44. Hüseyin dedi ki:

    Benim eşim ocağın 25 i gibi doğum yapacak. Haziran temmuz ağustos ayından toplam 24 gün sigortası var. Eylül ekim ve kasım da tam gün sigorta yatarsa 90+24=114 gün sigortası olacak fakat e devlette 1 ay geriden gördüğümüz için muhtemelen 84 gün gözükecek bu durumda rapor parası alabilir miyiz???

  45. Seçil Koyuncu dedi ki:

    Merhaba doğum yapali 10 ay oldu calismiyordum rapor aldim işten cagirdiklari icin simdide raporumda 90 günü tamamlamayan sigortali yaziyor
    Ama araştırıncada son 1 yilda 90 gün yatmış olması gerekiyor ben doğum yapali henüz 1 yil olmadi

  46. Seçil dedi ki:

    Merhaba doğum yapali 10 ay oldu calismiyordum rapor aldim işten cagirdiklari icin simdide raporumda 90 günü tamamlamayan sigortali yaziyor
    Ama araştırıncada son 1 yilda 90 gün yatmış olması gerekiyor ben doğum yapali henüz 1 yil olmadi

  47. kadir dedi ki:

    merhaba, işe gireli 1 ay oldu, ve yakınım corona çıktı. ancak ben kredi ödüyorum ve paraya ihtiyacım var bu sebepten dolayı. eğer işe 14 gün gitmezsem bu ödemeyi alabilir miyim?

  48. Onur ÖZTÜRK dedi ki:

    90 günlük sigorta primini doldurmayan rapor aldığı günlerin parası ödenmiyor yani öyle mi? Oluyor bu çok enteresan değil mi ? İş kazası değil ama rahatsızlık ve alınan 5 gün raporun parası çalışana ödenmiyor ama bu haksızlık ay sonunda hem eksik maaş alıcaz hemde rapor parası ödenmeyecek zaten aldığımız askari ücret elimize ne geçecek , kira,elektrik,su nasıl ödenecek ne isterler bu askari ücretle çalışanlardan anlamıyorum yaaa zaten iş yok ve yapılmayacak işleri yapmaya çalışıyoruz ve 90 günü doldurmadığımız için rapor parası da alamıyoruz keyfi bir istirahat değil ki bu sonuçta hastalık ? ALLAH bilsin havale edilmiştir……

    1. Arif dedi ki:

      Allah belasını versin haram olsun

      1. Arif dedi ki:

        Is mahkemesi 3 yıl sürer
        İcra kesintisi 1 ayda gelir
        Covit sebebi ile işten atilirsin
        Is bulursun covit olursun maaş yatmaz ssk para ödemez
        2850 lira para verirler kopek yerine koymazlar Allah belalarını versin 3 çocuk var 950 TL para yatmış covitim siz iyi hak savunursunuz reziller yalancı 2023 mus bassa alirsiniz

  49. Eliz dedi ki:

    Merhaba evli kaldigim sure boyunca çalışamadım.Bu yillarda hastalık geçirdim ve bisure hastanede tedavi gördüm.Hastaligima ait kayitlar evraklar vardır maalesef çalışmama engel teşkil etti.Su an calisyorum eski doneme ait prim borcumu yatirabilr miyim

  50. Damla zeynep aktürk dedi ki:

    Merhaba, ben yaklaşık 2.5 yıldır başka firmada çalışıyordum. Eylülde Ayrıldım ve 1 ay sonra, ekim ayının sonunda başka bir firmaya girdim. Ekimden bugüne kadar da burada çalışıyorum. 14 gün covid nedeniyle rapor verdiler. Rapor ücretim yatar mı ? Hesaplaması nasıl yapılıyor ücretinin

    1. Engin dedi ki:

      11 gün rapor parasi alabilirsin

  51. Ugur dedi ki:

    25 kasim 2021 tarihinde sigortam basladi 18 aralikta kullanmis oldugum aracta icinde tek tarafli kaza yaptim hastane raporlarinda trafik kazasi olarak sisteme girdi toplam 32 dun rapor aldim ise girmeden once sigortam yoktu ssgya gittim rapor parasi alamassin denildi neymis gecmis gunlerde ve 90 gunluk sigortam olmadigini soylediler bu konuda nasil bir yol cizmem gerekiyor

  52. murat dedi ki:

    Merhaba, 01.12.1973 doğumluyum, ilk işe giriş tarihim 01.01. 1988, 1988 yılında toplam 55 gün prim yatmış, 1yılda 360 gün var 55 gün yatmış olması ssk başlangıcı olarak 1988 yılı sayılır mı?

  53. Engin dedi ki:

    27 ocak 2022 de işe başladım ve son bir yıl içinde SSK primim yok 16.03.2022 tarihinde de 20 gün rapor verdiler hastalık nedeniyle rapor parasi alabilir miyim

  54. SEMİH dedi ki:

    Merhaba kolay gelsın 90 gunluk prımı olmayan bırının dıyelım 50 gunu var ılgılı yıl ıcınde 90 gune tamamlandıgında iş göremezlik odeneğini hak etmıs mı oluyor ?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sonradan 90 güne tamamlamak bir anlam ifade etmiyor, istirahat raporunun başladığı tarihte 90 prim gününün olması gerekiyor.

  55. işveren dedi ki:

    merhaba,
    sgk dan adlı çalışanınızın iş göremezlik raporu Denetim nedeniyle arşive kaldırılmıştır.
    ne demek oluyor,şirket mi denetim girmiş oluyor ,sgk mı yoksa personel mi?

  56. Sadık dedi ki:

    50gün pirimim var iş yerinde darp edildim 20gün rapor aldım rapor parası alabilirmiyim adli raporum var

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Hastalık nedeniyle alınan istirahat raporlarına istinaden rapor parası ödenmesi için (istirahat) başlangıç tarihinden geriye doğru en az 90 prim günü olması gerekir. Ancak siz işyerinde darp edildiğinize göre bu durum iş kazası kapsamına girer. İş kazasına bağlı istirahat raporlarında ise prim günü şartı aranmadan rapor parası ödenir. Tabii bu durumda işverenin üç iş günü içinde SGK’ya iş kazası bildiriminde bulunmuş olması da gerekir.

  57. Cansu dedi ki:

    Merhaba ,2021 Ocak 15,te kaza geçirmiştim.Arada boşluklarım olmak üzere 1 buçuk yıldır raporluyum.Tekrar ameliyat oldum.Rapor başlangıç tarihinden 1 yıl geriye 83gun primim var.Yeni yazılan raporumda eski raporlu olduğum süreler sayılmıyor mu ? Aldığım rapor süresi kadar geriye mi hesaplama yapılıyor raporlarım arasında boşluklar da var sorun olur mu?

  58. Cansu dedi ki:

    Belirtmeyi unutmuşum iş kazası değil

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      İş kazası olmasa da fark etmez, 90 günün hesabına esas tutulan bir yıllık süreye raporlu süreler dahil edilmez, dolayısıyla raporlu süreler düşüldükten sonra kalan bir yıllık süre içerisinde 90 gün aranır. Bu konudaki ayrıntılı açıklama sayfa başındaki yazının “90 Günün Arandığı Bir Yıllık Süreye Dahil Edilmeyen Süreler” başlıklı bölümünde yer almaktadır.

      1. Cansu dedi ki:

        Anladım.teşekkür ederim.Alo 170 ile görüştüğümde onlarda aynı şeyi söylediler.Sigortayı aradım teyit için ama raporlu olunan süreyi de dahil ediyoruz 1 yıllık sürece dediler.

  59. Ceylan arslan dedi ki:

    Ise basladiktan 13 gun sonra iş kazasi geçirdim rapor parasi alabilirmiyim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      İş kazası olarak hastanenin sistemine girildiyse, yani hastaneye muayene kaydınız yapılırken iş lazası olarak provizyon alındıysa rapor parası alabilirsiniz, çünkü iş kazası ve meslek hastalığına bağlı rapor parası ödemelerinde sigortalılık süresi / prim günü şartı aranmamaktadır. Geriye dönük hiç sigortası olmayıp işe girdiği gün iş kazası geçiren işçi bile rapor parası alabilir. (Bkz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/is-kazasindan-alinan-raporlarla-diger-raporlar-arasinda-fark-var-midir/)

  60. Didem dedi ki:

    Merhaba ben 3ay İŞKUR üzerinden işe başladım daha sonra 15 gün işverenim sigortamı yatırdı suan 89gün olduğu için 2aylık rapor paramı alamadım raporum bıtıkten sonra işe başladığım zaman yatan sigorta bu 89güne dahil olacak mıdır 3ay sonra doğum yapacağım tekrardan rapor almam gerekecek eğer dahil oluyorsa tekrar işe döneceğim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Raporunuz bittikten sonra yatacak sigorta bu konuda dikkate alınmaz, rapor başlangıç tarihinden geriye doğru bir yıllık süre içinde en az 90 gün sigortalılık gerekir.

      1. Didem dedi ki:

        Alo 170 buna dahil olacağını söyledi benim çünkü raporumda hastalık yazıyor Doğum yazmıyor benim gebeliğim riskli diye ameliyat oldum ondan dolayı rapor almak zorunda kaldım

        1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

          5510 sayılı Kanunun “Geçici iş göremezlik ödeneği” başlıklı 18 inci maddesinde; “4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi ile 5 inci madde kapsamındaki sigortalılardan hastalık sigortasına tabi olanların hastalık sebebiyle iş göremezliğe uğraması halinde, iş göremezliğin başladığı tarihten önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması şartıyla geçici iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için,”
          geçici işgöremezlik ödeneği yani rapor parası ödeneceği belirtilmiştir. “iş göremezliğin başladığı tarihten” kastedilen ise istirahat raporunun başladığı tarihtir. Sizin sorunuzu cevaplayan ALO 170 personeli ya sizin sorunuzu anlamamış ya da kanun hükmünden haberi yok.

  61. Hatice dedi ki:

    Kolay gelsin bende sskli calisanim analik raporundan faydalanabilmem icin 37.haftada 89.gunde kaliyorum o 1 qunluk eksikliqi nasil tamamlayabilirim odeneqimin yanmasini istemiyorum

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      1 günlük eksik prim gününü tamamlayana kadar çalıştıktan sonra doğum istirahatine ayrılabilirsiniz, bu durumda sadece o tarihe kadar geçen süreye ait rapor parasını alma hakkını kaybetmiş olursunuz, eğer 90 güne tamamlamazsanız hiç rapor parası alamazsınız.

  62. Gamze dedi ki:

    Merhaba,ben 31 haftalık hamileyim doktorum haftaya gel roporunu yazayım dedi şu An edevlet ten 63 gün prim gözüküyor şu An çalışır durumdayım 30 gün luk prim im ise temmuz ayına ait olacak bu durumda rapor parası alabilirmiyim

  63. İsmail dedi ki:

    İşe gireli 60 gün oldu. Covid olur da 7 gün rapor verilirse 7 günlük maaşım yatar mı kesilir mi?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Rapor başlangıç tarihinden geriye doğru en az 90 gün sigortalılık olması şartıyla, Covid-19 nedeniyle verilen istirahat raporları için de ilk iki günü hariç rapor parası ödenir, yani rapor parası 2 günlük eksik ödenir.

  64. Enes dedi ki:

    Ben ameliyat olucam 90 gün şartını tamamladım fakat şuan sigortasızım işe girip 10 gün sonda ameliyat olup rapor alsam rapor ücreti alabilir miyim

  65. Fatih dedi ki:

    90 gün aynı iş yerindenmi yatması geriyor benim aynı işyerinden değil ama 90 gün tamamlıyorum ödeme alabilirmiyim alabilirsem rapordan kaç gün sonra veya rraporun olduğu içindemi oluyor nasıl oluyor

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Aynı işyerinden yatmış olması gerekmez, önemli olan toplamda en az 90 gün olması, kaç işyerinden yatmış olursa olsun hiç fark etmez.

  66. İdris dedi ki:

    Prim herşey tamamlandi ilk rapor parası aldım ve 3 ay sonu geri kalanını alicam bu ayın 29 unda eski askeri ücret zamanı rapor aldım 4250 iken şimdi 5500 oldu askeri ücret parayı eski tutardan mi yoksa yeni doğum parasından mi vericekler yardımcı olur musunuz

  67. Sibel koc dedi ki:

    Merhaba 16.01.2022 tarihinde ise başladım 23 08.2022
    Tarihinde 10 gün rapor aldım. Rapor bitiminde 3 aylık Bi rapor daha aldım. Ben bu raporların parasını alabilirmıyim. Bilgilendirirseniz sevinirim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      İlk raporun başlangıç tarihinden geriye dönük bir yıllık süre içerisinde en az 90 prim gününüz varsa, rapor aldığınız sürelerde sigortalılığınız da devam ettiyse (eksik gün veya 0 gün üzerinden SGK’ya bildirilmiş olmanız sorun teşkil etmez), raporlu sürelerle ilgili işyeriniz de SGK’ya çalışmadı bildirimi yaptıysa rapor parası alabilirsiniz. SGK’ya gidebilecek durumda değilseniz ALO 170’den bilgi alabilirsiniz.

  68. Kayra dedi ki:

    Merhaba eşim 27 ncı haftada erken doğum yaptı eğer 37 inci haftaya kadar doğum olmasaydı 90 gün şartı ddolacakti ama henüz 40 gün sigortalı şuanda.bu durumda nasıl bir yol izlenir teşekkür ederim

  69. Kadir dedi ki:

    Son 1 yil icerisinde 90 gunprimim yok ve son 1 aydir sigortli calisiyorum bi kaza gecirdim ve kolum kirildi bu sebepten dolayi rapor ucretini devlet odemeyecegine gore is yerimi odeyecek bu rapor ucretini nasil olacam bilgi verirmisiniz

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Eğer istirahat rapor iş kazasından verildiyse, 90 gün şartı aranmaz, rapor parasını alabilirsiniz.

  70. Yusuf dedi ki:

    81 gün sigortam var beyin amaliyatı oldum 25+10 gün raporluyum rapor parası alabilirmiyim.

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Rapor başlangıç tarihinden önceki bir yıllık süre içerisinde en az 90 gün sigortalılık gerekir, aksi halde SGK rapor parası ödemez.

  71. Mehmet kütükçü mehmetkumehmetkutukcu64@icloud.comtukcu64@icloud.com dedi ki:

    Selamünaleyküm ben Mehmet kütükçüm bir iş yerinde 40 gün çalıştıktan sonra rahatsızlanıp on gün rapor verildi bunun iş yerine bildirdim iş yeri sesi koyabilir diye halle benim on günlük rapor param ödenmedi

  72. Doğan dedi ki:

    Son girdim işte 2 ay sigorta var benim göbek fıtık oluyorum 1 ay rapor veriyor rapor parasi alabilirim

  73. Aslı dedi ki:

    Benim 2022den nisan ayina kadar 76 gün SGK var ocak 2023 de 4 ve 13 Ocak arası 10 gün rapor aldım simdi 2023 ocak ayindan geriye dönük 2022 ocak ayına kadar mi 90 günlük prm sartm olması gerekirdi para alabilmem icin

  74. Semih Duyum dedi ki:

    Merhabalar, , rapor aldığım gün 86.gundu sigortali çalıştığım,raporun bittiği gün 90.gunumdu ,şuan 99.gunum ama e devlette 77 yazıyor ay başı gelmediği için daha bu çalıştığım günler gözükmedi,rapor parası alabilir miyim 5 günlük?

  75. Hediye Özbulut dedi ki:

    90 gün prim sayısını tamamlandığında rapor parası hesaba yatar mı ? Yani önceden verilen rapor parasi

  76. Fırat Denizci dedi ki:

    Merhaba halen çalışmaktayım 90 günlük sigortalılık sürem 7 Şubat 2023 de dolacak ama o gün kaydıyla prim yatırma günü yani Şubat ayı primi 25 Mart 2023 de yatırılacak bu durumda 90 günlük prim ödeneğim Mart 2023 de görülecek.Şubat ayının 10 nda ameliyat günüm var bu tarihte ameliyat olursam sigortalılık sürem 90 günden fazla olsa bile ödenen pirim 60 gün gözükecek bu durumda rapor parası alabilirmiyim? Teşekkürler

  77. Hüseyin Özkan ERİNÇ dedi ki:

    Merhaba. Ben 23.01.2023 tarihinde ayakta iş görememezlik raporu aldım. Mali müşavir rapor son gününe kadar beklemeleri gerektiğini söyledi. Yani 1 ay sürenin dolmasını mı bekleyeceğim. ya da mali müşavir bu gün itibariyle raporu sgk ya bildirebilir mi? Teşekkür ederim

  78. Gokhan dedi ki:

    Merhaba.Ben yaklasik 4 yildir kesintisiz ayni is yerinde araliksiz calisiyorum.daha once hic istirahat veya rapor almis degilim.prjmlerimde duzenli ödeniyor. Yakın zamanda rahatsizligimdan dolayi hastanede 4 gun yatmak zorunda kaldim.4 günlük rapor yazıldı fakat e devlette şuan 90 günlük prim süresi tamamlanmayan sigortalı diye yaziyor ve ödenek görünmüyor.sebebi nedir?

  79. Muhammet dedi ki:

    Benim 47 gün primim var rapor aldım 1 ay bu rapor parası 90 gün dolduktan sonra bana yatar mı yoksa rapor parası hiç bi türlü alamaz mıyım

  80. Orhan doğal dedi ki:

    Merhabalar ben askerden geldim 20 günlük rapor aldım ancak para alamicagimi söylediler askerden geldiğim için 90 gün priminine tabi tutulmuyorum diye biliyorum rapor parası alamaz mıyım

  81. aysen dedi ki:

    merhabalar kolay gelsin..Ben sozleşmeli kamu personeliyim. ücretsiz dogum izni kullanırken tekrar hamile kaldım ve 32.haftadan 2gün once işe başlayıp 2 gün çalışıp analık raporumu aldım. sgk da90 günü tamamlanmayan olarak gözüküyor raporda. bu durumda ben rapor parası alamayacak mıyım