SGK Diş Tedavi ve İmplant Ücretlerini Karşılar mı ?

SGK Diş Tedavi ve İmplant Ücretlerini Karşılar mı ?
18 Mayıs 2019 23:09

Diş tedavilerinde köprü kullanımının yerini gittikçe kemik içi implant uygulaması almakta, implant gittikçe yaygınlaşmaktadır. SGK ise diş tedavi ve implant ücretlerini belirli şartlarla karşılamaktadır.

Genel Şartlar

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki SGK diğer tedavilerden farklı olarak sağlık giderlerini karşıladığı kişilerin diş tedavisinde sadece Kurum ile sözleşmeli/protokollü resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan diş tedavi bedellerini öder. Sağlık Bakanlığına ve belediyelere bağlı hastaneler, dispanserler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, Devlet Üniversitelerine bağlı hastane ve diş hekimliği fakülteleri Kurumla sözleşmeli/protokollü sağlık kurumlarının başında gelmektedir.

SGK yüzde 40 ve üzerinde engelli kişiler hariç olmak üzere özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan ağız ve diş sağlığına ilişkin tedavi bedellerini (ortodonti hariç) ödemez.

Yüzde 40 ve üzerinde engelli kişilerin özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerinde yapılan diş tedavilerinin ödenebilmesi için, engellilik durumlarının belgelendirilmesi gerekir. Bu hastalar; Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversitelerin diş hekimliği fakültelerince muayene yapan hekim tarafından sağlık raporu düzenlenmesi halinde, özel sağlık hizmeti sunucuları ile Kurumla sözleşmesi olmayan resmi sağlık hizmeti sunucularındaki diş ünitelerine başvurabilirler. Sağlık raporunda, yapılacak ağız ve diş sağlığına ilişkin tedavilerin açıkça belirtilmesi, engellilik durumu nedeni ile ağız ve diş muayeneleri yapılamayan hastalarda bu durumun sağlık raporunda belirtilmesi, sağlık raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 10 iş günü (raporun alındığı gün dahil) içinde tedaviye başlanması gerekir.

18 yaşını doldurmuş kişilerin ortodontik diş tedavilerine ilişkin giderler Kurumca ödenmez. Ancak 18 yaşını doldurmuş kişinin ortodontik diş tedavisi 18 yaşından önce başlamış ve devam ediyor ise Kurumca karşılanır.

Diş tedavileri sırasında protezlerde kullanılan; altın, platin, paladyum+platin, irrudyum+platin, iropal gibi kıymetli madenler ile argenco 23, bego gold EWL ve polliag-M gibi bileşiminde kıymetli maden bulunan maddelerin bedelleri ödenmez.

Hareketli ve sabit protezlerin yenilenme süresi 4 yıldır. Bu süreden önce yenilenen protez bedellerini SGK ödenmez. Ancak, trafik kazası veya iş kazası sonucu oluşan ağız ve çene travmalarında bu süre dikkate alınmaz. Ayrıca malign ve benign neoplazik değişiklikler nedeniyle çenesinin bir bölümünü veya tamamını kaybetmiş hastalarda veya kanser nedeniyle aşırı kilo kaybının olduğu vakalarda üç diş hekiminin oluşturduğu sağlık kurulu raporuna istinaden 4 yıllık süre aranmaz.

SGK protez yapımında belli bir tutarı karşıladığından, kullanılan malzemenin türüne göre sağlık kurum ve kuruluşuna artan tutarın kişinin kendisi tarafından ödenmesi gerekir. Ayrıca ağız protezleri için Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerde yüzde 10, diğer kişilerden yüzde 20 oranında katılım payı alınır. (Bkz. Muayene – İlaç – Tedavi Katılım Payı ve İlave Ücret Uygulamaları)

İmplant Bedellerinin Karşılanma Şartları

Diğer diş tedavi şekillerine göre zahmetli olması yanında maliyeti de yüksek olduğundan, sağlık hizmet giderleri SGK tarafından karşılanan kişilerin, diş tedavisinde implant yolunu tercih etmeleri halinde SGK’nın implant bedelini karşılayıp karşılamadığı, karşılıyorsa da hangi şartlarla ve hangi tutarda karşıladığı en çok merak edilen konulardan biridir. Benzer bir konu olan gözlük ve lens bedellerinin SGK tarafından hangi şartlarla karşılandığı SGK Gözlük ve Kontakt Lens Bedellerini Hangi Şartlarla Karşılamaktadır ? başlıklı yazıda açıklanmıştır.

SGK İmplant Bedellerini Normalde Ödemez

Diş tedavisinde uygulanan implant bedellerinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmayacağı konusunda Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan hükümlere bakmak gerekir.

Tebliğin “2.4.1 – Diş tedavileri” başlıklı kısmında;

“(1) Diş tedavileri sırasında; altın, platin, paladyum+platin, irrudyum+platin, iropal gibi kıymetli madenler ile argenco 23, bego gold EWL ve polliag-M gibi bileşiminde kıymetli maden bulunan maddelerin bedelleri ödenmez.

(2) Kemik içi implantların bedelleri ödenmez.”

hükümleri yer almaktadır.

İmplant Bedellerinin Ödeneceği İstisnai Durumlar ve Şartları

Tebliğde normalde kemik içi implant bedellerinin ödenmeyeceği belirtilmiş olmakla birlikte, aşağıdaki istisnai durumlarda ödeneceği belirtilmiştir. Buna göre;

– Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak gelişen, maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybının olduğu vakalarda,

– Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik vakalarında,

– Konjenital diş eksikliği vakalarında,

– Dudak damak yarığı vb. doğumsal anomalilere bağlı, diş ve ilgili kemik doku defektlerinin olduğu vakalarda,

hastaların bilinen rutin protetik diş tedavi yöntemleri ile tedavi edilemeyeceğinin, implant uygulamasının zorunlu olduğunun, üniversite diş hekimliği fakültelerinden cerrahi, protez ve periodontoloji anabilim dallarından en az birer öğretim üyesinin katılımlarıyla oluşacak sağlık kurulu ile karara bağlanması, kararı destekleyen radyografik tetkiklerin sağlık kurulu raporu ekinde yer alması ve kaç adet implant uygulanacağının belirtilmesi şartıyla, implant bedelleri ödenmektedir.

SGK’nın Ödediği İmplant Bedeli

Yukarıda belirtilen istisnai durumlarda ve sağlık kurulu rapor olması şartıyla SGK’nın ödeyeceği tutara gelince; kemik içi implant uygulaması işlem bedeli olarak tek ünite için 120 lira, ayrıca her implant için de 90 lira ödenir. 3713 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış maluller, 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun 56 ncı maddesi veya 2330 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) ve (f) bentlerinde sayılanlardan 3713 sayılı Kanun kapsamına giren olaylar sebebiyle aylık bağlananlar ile 3713 sayılı Kanun kapsamına girmese dahi başkasının yardımı ve desteği olmaksızın yaşamak için gereken hareketleri yapamayacak derecede malul olan vazife ve harp malullerinde ise her implant için en fazla 700 lira öder. Belirtilen tutarlar KDV hariç ödenecek tutarlardır.

Sadece Rapor Yetmez – Tedavinin de Sözleşmeli Resmi Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Yaptırılmış Olması Gerekir

İmplant dahil olmak üzere, diş çekimi, dolgu ve protez yaptırılması gibi tüm diş tedavilerinde, SGK sadece sözleşmeli/protokollü resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan diş tedavi bedellerini karşılar. Bunların başında da Sağlık Bakanlığına bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, Devlet Hastaneleri, Devlet üniversitelerine bağlı Diş Hekimliği Fakülteleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri gelmektedir.

Dolayısıyla SGK yüzde 40 ve üzerinde engelli kişiler hariç olmak üzere, sözleşmesi olmayan resmi sağlık kuruluşları ile özel hastane veya tıp merkezlerinde ya da vakıf üniversitelerine bağlı hastanelerde yaptırılan diş tedavi bedellerini ödemez. Dolayısıyla implant bedellerini de ödemez.

Yüzde 40 ve üzerinde engelli kişilerin ise sözleşmesi olmayan resmi sağlık kuruluşları ile özel hastane veya tıp merkezlerinde ya da vakıf üniversitelerine bağlı hastanelerde yaptırdıkları diş tedavi bedellerinin SGK tarafından belirli tutarlarda karşılanabilmesi için; Sağlık Bakanlığına bağlı ağız ve diş sağlığı merkezleri (ADSM), ağız ve diş sağlığı hastaneleri, ağız ve diş sağlığı eğitim ve araştırma hastaneleri veya üniversitelerin diş hekimliği fakültelerince muayene yapan hekim tarafından sağlık raporu düzenlenmiş olması gerekir. Sağlık raporunda, yapılacak ağız ve diş sağlığına ilişkin tedaviler açıkça belirtilmelidir. Engellilik durumu nedeni ile ağız ve diş muayeneleri yapılamayan hastalarda bu durum sağlık raporunda belirtilmelidir. Sağlık raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 10 iş günü (raporun alındığı gün dahil) içinde tedaviye başlanması gerekmektedir. (isvesosyalguvenlik.com)

YORUMLAR

  1. Erdinç DÖNMEZ dedi ki:

    İyi günler.
    “Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik vakalarında” implant bedelini SGK ödüyormuş. Benim alt çene soldaki 20lik diş ve öncekisini sökmüşlerdi. Bunun yerine üniversite hastanesinde implant yaptırmak istedim yukarıdaki ibare orada da geçiyor. Bu ifade benim durumumu kapsar mı?

    1. Admin dedi ki:

      Tıbbi bir konu, tedavinizi yapan doktora sorsanız daha iyi olur.

      1. Erdinç DÖNMEZ dedi ki:

        Cevabınız için teşekkür ediyorum.
        Bu gün hastaneye sordum;

        – Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak gelişen, maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybının olduğu vakalarda,

        – Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik vakalarında,

        bu iki maddenin bir arada olması gerektiğini söyledi bana. Diş yokluğu 1. maddeye bağlı olmalı dedi.
        Burada yazan 4 istisnai durumun birbini bağlamadığı şeklinde anlıyorum. Bu nedenle ben tatmin olmadım. Oradaki hekimlerin SGK ile uğraşmamak için öyle demiş olabileceklerini düşündüm. Konu hakkında tam ve net bilgiyi araştırıyorum.

        Teşekkürler.

  2. Ali isik dedi ki:

    %53 engelli alt ve uşt çenede sağ ve sol kismi dissiklik mevcut.implant giderini sgk karşılarmi.

    1. Admin dedi ki:

      SGK’nın hangi hallerde implant ücretini karşılayacağı yukarıdaki yazının İmplant Bedellerinin Ödeneceği İstisnai Durumlar ve Şartları başlıklı bölümünde belirtilmiş. Sizin durumunuz bu rahatsızlıklar kapsamına giriyor mu bilemeyiz, onu tedavinizi yapan doktora sorabilirsiniz.

  3. Ridvan aslan dedi ki:

    Arka dişlerim kalmadı param yök yaptırmaya 6 tane implant yapmaması gerekir ssk liyim emekliyim devlet bunu karşıları bilgi almak istiyorum

    1. Admin dedi ki:

      Sayın ziyaretçimiz, SGK’nın hangi hallerde, hangi şartlarla ve hangi tutarda implant ücretini karşıladığı zaten yukarıdaki yazıda açıklanmıştır, daha nasıl bir bilgi istiyorsunuz ki ?

  4. Gökmen dedi ki:

    Dişhekimliği Fakültesi protez diş yaptırıyorum.%40 engelli raporu var.ücret talep ettiler.ödemem gerekirmi? Yoksa sgkdanmı ücreti alacagım?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sizden alınan para protez katılım payı olabilir. Katılım payı alınmayacak sağlık hizmetleri ve katılım payı alınmayacak kişiler https://www.isvesosyalguvenlik.com/muayene-ilac-tedavi-katilim-payi-ve-ilave-ucret-uygulamalari/ başlıklı yazının;
      10- Katılım Payı Alınmayacak Haller ve Sağlık Hizmetleri
      11- Katılım Payı Alınmayacak Kişiler
      başlıklı bölümlerinde açıklanmıştır.
      Engelli olanlardan katılım payı alınmayacağına dair bir hüküm yok, ancak 2022 sayılı Kanuna göre engelli aylığı alanlar bildiğimiz kadarıyla ödedikleri katılım paylarını geri alabiliyorlar. (Bkz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/odemis-oldugu-ilac-ve-muayene-farkini-kimler-geri-alabilir/)

      1. Mücahit dedi ki:

        6 numaralı azı dişlerim bitmiş sağ sol alt ve üst 4 dişinde ya çekilmesi ya Kanal tedavi yapılması gerek devlet Hastanesi’ne acilden giriş yapsam veya randevu alsam SGK bunu karşılar mı?

  5. Sinem dedi ki:

    17 yaşında bir kız kardeşim var doğuştan gelen diş hassasiyeti yüzünden dişlerinin hepsi kötü durumda . 10 yaşındayken ön dişi oyun oynarken kırıldı dolgu yaptırdık gittikçe durumu kötüleşiyor
    Biraz araştırdık 16-17 yaşından itibaren kemik gelişimine göre implant yapılabiliyormuş. Acaba sgk karşılar mı implant yaptırsak?

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      SGK’nın hangi durumlarda implant ücretlerini karşıladığı baştaki yazının “İmplant Bedellerinin Ödeneceği İstisnai Durumlar ve Şartları” başlıklı bölümünde açıklanmıştır. Bunun dışında SGK implant ücretlerini karşılamaz.

  6. Ali Binay dedi ki:

    Bende diş takınacağım fiyatı ne kadar siyortaliyim

  7. Emel dedi ki:

    Maraba ben dişlerin yaptırdım test sonucu nikel alerjisi çıktı sokup attilar zirkonyum olacak denildi 6 yıl oldu hala yaptiramadigim gibi dış kayıpların 8 dış kayettim kaplamaları yaptiramiyorum .ne yapmam lazım??? nikel alerjm var .hem dis kaplama hem günlük hayatta bozuk para çatal kaşık nikel alasımı olan herşeye dokunamiyorum

    1. Imran dedi ki:

      Nickel alerjisi bende de var ama kaplamalar duruyor ve sorun yaratmıyor bunun dışında nickel e dokunmamda sorun yaratmıyor hatta altın ada alerjim çıktı ama altın küpe de sorun yaratmıyor hemen söküp atmaları ilginç

  8. Arzu dedi ki:

    Benim babam vefat etti dul yetim maaşı alıyorum alt üst damak var ama kullanamıyorum hep ağzım yara oluyor impland yaptırsam devlet hastanesinde ne kadarını öderim acaba ssk karşılarmı

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      SGK bazı istisnai durumlarda implant ücretini karşılamakta olup, bu istisnai durumlar ve SGK’nın karşıladığı tutar sayfa başındaki yazıda açıklanmıştır.

  9. Yalçın Kurban dedi ki:

    %57engrlliyim alt üst protez diş yaptıracağım katılım payı öder miyim selamlar Yalçın Kurban

  10. Birgul gorgulu dedi ki:

    Sgk liyim dis dolgu çekim ve tedavi ücretleri ne kadar

  11. Manzura Samandarowa dedi ki:

    Meraba ben yabancıyım turkiyede çalışıyorum SGK am var.Diş implanti yaptırmak istiyorum. Ortalama 8 tane dişime yaptırmam lazım.Ne kadarını SGK karşılar ve ne kadarını ben ödemem gerekiyor. Teşekkürler

  12. İsmail Gökçeoğlu dedi ki:

    Porotez diş yaptıracağım 50 yaşındayım ssk ‘lıyım.
    Özel yerde yaptırsam ssk Ödermi ?
    Normalde porotezhakkım var.

  13. abdullah MUHTEREM dedi ki:

    ağız ve diş sağlığı merkezinde resmi kurum Eşime üst dişlerine komple protez takıldı belli ücret alındı bunu geri ödemesi var mı

    1. Ümit sarsı dedi ki:

      Ne kadar ücret alındı acaba kaç tane takıldı diş protez hakkı varmıydı ve zirkonyum mu yaptırdı

  14. Yunus.A dedi ki:

    Merhaba 40 yaşındayım üst ve alt çenede hiç dış kalmadı ve özel polikilikte protez yaptırmıştım anlarda verimsiz sosyal güvencem SSK kolay yaptira bilir miyim

    1. Yunus.A dedi ki:

      İplat yaptira biliyor muyum bilgi rica ediyorum.

      1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

        Bu konudaki açıklama sayfa başındaki yazının İmplant Bedellerinin Ödeneceği İstisnai Durumlar ve Şartları başlıklı kısmında yer almaktadır.

    2. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sağlık Bakanlığı, Belediye ve SGK ile götürü bedel üzerinden anlaşmalı olan Üniversite Diş Hekimliği Fakültelerinde protez yaptırabilirsiniz, ancak sizden bir miktar protez katılım payı alınabilir yine de.
      https://www.isvesosyalguvenlik.com/muayene-ilac-tedavi-katilim-payi-ve-ilave-ucret-uygulamalari/

  15. Elmas Demirel dedi ki:

    Ankara üniversitesi diş hekimliği fakültesinde alt üst cene toplam 10 impilant takıldı emekli sandığı güvencem var porselen yada zilkonyum yapıldıgınd da devlet ne kadar ödemesi ni yapıyor

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sayfa başındaki yazıda belirtilen istisnai durumlarda 2019 yılında SGK her implant için en fazla 700 lira ödüyordu. 2022 yılı için bu fiyat ne kadar oldu bilmiyoruz. Ayrıca Emekli Sandığı kapsamındakiler için farklı bir uygulama var mı onu da bilmiyoruz, SGK’dan bilgi alabilirsiniz.

  16. Adem kavak dedi ki:

    Alt cene sabit ve buyuk protez sonra ust cene yarim protez yapildi lakin calisan sgk olarak 680 tl alindi bu bu dogrumudur fazla mi katilim payi anlamadim başka emekli tanıdığım alt ust 100 tl vermiş .dislerimde birbirine denk gelmiyor ne yapmam gerekir alt cene dişler küçük ust cene dış ler büyük olmasi gerekirken tersini yapti ve konusmamda degısti ne yapmam gerekiyor yardimci olurmusunuz ilk defa yaptiriyorum

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sizden alınan tutar fazla mıdır, normal midir bilmiyoruz, ancak 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümleri uyarınca; aynen ilaç katılım paylarında olduğu gibi, SGK’dan gelir ve aylık (emekli – dul – yetim aylığı) alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için % 10, diğer kişiler için % 20 oranında protez katılım payı alınır. Katılım payı tutarı vücut dışı protez veya ortezin alındığı tarihteki brüt asgarî ücretin yüzde yetmişbeşini geçemez. Yüzde yetmişbeşlik üst sınırın hesaplanmasında her bir protez ve ortez bağımsız olarak değerlendirilir. Bu konuda ayrıntılı bilgi ve açıklama
      https://www.isvesosyalguvenlik.com/muayene-ilac-tedavi-katilim-payi-ve-ilave-ucret-uygulamalari/ başlıklı yazının “8- Tıbbi Malzeme Katılım Payı” başlıklı bölümünde yer almaktadır.
      Protezle ilgili olarak yaşadığınız sorunlar konusunda ise tedaviyi yaptırdığınız hastane ile görüşmeniz gerekir.

  17. Leyla dedi ki:

    4 yıl önce protez yapıldı ancak sürekli problem yaşadım metal ağız içinde yara oluşmasına sebep oldu sağlık guvencem emekli sandığı deflex protez de metal kullanılmıyordu deflex protezi SGK karsiliyormu fark ödemeye devam ragziyim miğde problemleride yaşıyorum

  18. Süleyman bakgor dedi ki:

    Emekliyim esime protez diş yaptiracam nekadar ucret oderim

  19. zahide örcel dedi ki:

    eşim üzerinden sigortaliyim dis yaptırmak istiyorum ilk muayanemi oldum gün verdi çarka verilecek ağzımdaki dişler yenisi yapılacak ne kadar ücret öderim 8 dış dedi doktor sigorta karşılıyor diye gittim ben ama

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sizde protez katkı payı alınır, ancak tutarını biz bilemeyiz. https://www.isvesosyalguvenlik.com/muayene-ilac-tedavi-katilim-payi-ve-ilave-ucret-uygulamalari/ başlıklı yazının 8- Tıbbi Malzeme Katılım Payı/Ağız protezlerine ilişkin katılım payı başlıklı kısmına bakabilirsiniz.

  20. Sümeyra dedi ki:

    Bende dişlerimi yaptırmak istiyorum e devlette protez hakkın var diyo a maddi di
    Ururm yetersiz sosyal yardımlarla geçim yapiyom ama düşlerimden gerçekten rahatsızım yaptırmak istiylrim bunu ndestegjnin nerden nasıl alirim

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sağlık Bakanlığına Bağlı hastanelerde veya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde ya da Devlet Üniversitelerinin Diş Hekimliği Fakültelerinde diş tedavinizi yaptırabilirsiniz. Ancak sizden bir miktar protez kaktı payı alınır.

  21. Umut dedi ki:

    Bu devlet suriyeliye bedava muyenye bedava ilaç veriyor ama askerliğini yapmış vatanını savunan insanlara neden yardm etmiyor garip

  22. Süleyman taşpınar dedi ki:

    Muharip gazilerin implant yaptırmaları halinde SGK.ücretin ne kadarını karşılar

  23. Hatice özmen dedi ki:

    Merhaba
    10/08/2022 diş polikiliğine gittim sol akt küçük azı çektirmek ve diğer dişlerindeki problemleri göstermek için
    Üst ön dişlerim sabit protezdi sanki koku yapıyır dedim çürük olabilir bakmak lazım dedi dr hanım
    Çıkarırken protezin içşndeki sol köpek dişimin ucunu kırmışlar sinirini kestiler geçici dolgu yapıp gönderdiler 4 gün sonraya gel dediler gittim dolgu yapıp ölçü alındı 13 gün sonraya randevu neyse diş takıldı iki hafta önce ama içindeki dişlerim üşüyor protez tam oturmamış ve bir tarafı yamuk duruyor
    Rahatsızlığımı söylediğimde gecer dediker geçmedi
    Bugun yine gittim dişte problem var hala üşütor diye
    Bu diş yanlış yapılmış dedim çıkıyordum arkandan bundan sonra iyilik yok kimseye gibi laflar konuşuyor dr hanım evet bencede yok hakkımı arayacagım dedim
    Hakkımı nerde nasıl arayabilirim
    İnsan bu kadar ucuzmu ya ben ağzıma su alamıyorum hanımefendi iyilik yapmış sanki gönüllü nefer hastanede

    1. isvesosyalguvenlik.com dedi ki:

      Sağlık Bakanlığına veya bulunduğunuz yerdeki Sağlık İl Müdürlüğüne konuyla ilgili şikayet dilekçesi verebilirsiniz ya da CİMER üzerinden şikayette bulunabilirsiniz.

  24. Sibel koca dedi ki:

    Merhaba sigortasi olmayan bir birey diş dolgu tedavisi ve muayne ücreti me kadar ödüyor

  25. Ilkay dedi ki:

    Merhaba bnm alt diş bölümünde en sağda 2 ve en solda 3 dişim kaldı alt tarafimda assagi doğru et kisimlari (dişlerimim bulunmadığı yerler) sigortam ssk ve asgeri ücret alıyorum maddi yönden ssk hepsini karşıları karşılarsa nereye gitmem gerek

  26. Meryem çetinkol dedi ki:

    Eşim emekli devlet hastanesinde porselen 24 adet yaptırıyor 2000tl ücret istemişler 56 yaşında Eşim ücreti geri iade edilir mi