2014-2015 Dönemi Üniversite Harçları Belirlendi

2014-2015 Dönemi Üniversite Harçları Belirlendi
28 Eylül 2014 15:08

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında yükseköğretim kurumlarında; birinci öğretim, açık öğretim, ikinci öğretim ve uzaktan öğretim öğrencilerinden alınacak katkı payı tutarları yani üniversite harçları Bakanlar Kurulu’nun 2014/6787 Sayılı Kararı ile belirlendi ve konuya ilişkin 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar 27 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı eki cetvelde yıllık katkı payı tutarları belirtilmiş olup, bir eğitim-öğretim yılında iki dönem öğretim yapan yükseköğretim kurumlarında, her bir dönem için cetvelde belirtilen tutarların yarısı alınacak. Yani birinci dönem için katkı payının yarısı, ikinci dönem için diğer yarısı alınacak.

Ayrıca öğrencilerden, kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı/öğrenim ücreti dışında (açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç) her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Öğrenci katkı payları ve öğrenim ücretleri, ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenecek. Süresi içinde katkı payı veya öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramayacak ve öğrencilik haklarından yararlanamayacak. Kayıt yaptırmadığı için öğrencilik haklarından yararlanmayanlar ise daha sonraki dönemlerde kayıt yaptırmaları halinde, öğrencilik haklarından yararlanmadığı döneme ait katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyecek.

Konuyla ilgili açıklamaların yer aldığı Bakanalar Kurulu Kararı ve yeni katkı payı tutarlarına ilişkin cetvele http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/09/20140927-6-1.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.