2018 Yılı Mali Tatili 3 Temmuz’da Başlayacak

2018 Yılı Mali Tatili 3 Temmuz’da Başlayacak
2 Temmuz 2018 20:38

5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca normalde her yıl Temmuz ayının 1’i ile 20’si arası mali tatil uygulanmaktadır.

Buna göre 1 Temmuz Pazar günü 2018 yılı mali tatilin başlamış olması gerekiyordu. Ancak aynı Kanunun 1 inci maddesinde “Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde, malî tatil, temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlar.” hükmü yer aldığından, bu yıl Haziran ayının son günü de Cumartesi gününe denk geldiğinden, 2018 yılı mali tatili 3 Temmuz Salı günü başlayacak ve 20 Temmuz (dahil) Cuma günü sona erecek.

Dolayısıyla mali tatil kapsamına giren iş ve işlemlerden (kanuni ve idari sürelerden) son günü 3 Temmuz – 20 Temmuz (dahil) arasına denk gelen iş ve işlemler 27 Temmuz (dahil) Cuma gününe kadar yapılabilecek.

Ayrıca mali tatil kapsamına giren iş ve işlemlerden (kanuni ve idari sürelerden) son günü 20 Temmuz – 25 Temmuz (arasına) denk gelen iş ve işlemlerde 25 Temmuz (dahil) Çarşamba gününe kadar yapılabilecek.

Öte yandan normalde mali tatil kapsamına giren iş ve işlemlerden olsa bile bu yıl mali tatil 3 Temmuzda başladığından, 1 Temmuz tatil olduğu için son günü 2 Temmuz Pazartesi gününe sarkan iş ve işlemler ile son günü 2 Temmuz Pazartesi gününe denk gelen iş ve işlemler maalesef mali tatil kapsamına girmemektedir. (isvesosyalguvenlik.com)