2019 Temmuz Memur ve Emekli Zamları Belli Oldu

2019 Temmuz Memur ve Emekli Zamları Belli Oldu
3 Temmuz 2019 19:50

2019/Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam oranı önceden belli olsa da ayrıca enflasyon farkından oluşacak zam ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam nedeniyle TUİK tarafından açıklanacak 2019/Haziran ayı enflasyon verileri merakla bekleniyordu.

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi yani TÜFE’nin bir önceki aya göre yüzde 0,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 5,01, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 15,72 ve on iki aylık ortalamalara göre de yüzde 19,88 oranında arttığını açıkladı.

Açıklanan bu enflasyon rakamlarına göre;

• 6 aylık enflasyon yüzde 5,01 olarak gerçekleştiğinden, ayrıca Ocak ayında yüzde 4 zam yapılmış olduğundan, memur maaşlarına yüzde 1,01 enflasyon farkı zammı yapılacak. Toplu sözleşme uyarınca memurlara ayrıca yüzde 5 zam yapılacağından, enflasyon farkı dahil memur maaşlarına toplamda yüzde 6,01 oranında zam yapılacak. Bu zamdan aynı şekilde memur emeklileri ile dul – yetim maaşı alanlar da yararlanacaklar.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile dul ve yetimlerine ise sadece 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacağından, bunların maaşlarına da yüzde 5,01 oranında zam yapılacak.

Bayram İkramiyesi Değişmeyecek

Öte yandan emekli – dul – yetim maaşı alanlara ödenecek bayram ikramiyeleri ise sabit belirlendiğinden, Ağustos ayında ödenecek olan Kurban Bayramı İkramiyesine bu zamlar yansımayacak, dolayısıyla bayram ikramiyeleri aynen İşte Emekli-Dul-Yetimlere Ödenecek İkramiye Tutarları başlıklı yazıda belirtilen tutarlar üzerinden ödenecek. (isvesosyalguvenlik.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.