2022 Yılında Almanya Asgari Ücret Ne kadar Olacak?

2022 Yılında Almanya Asgari Ücret Ne kadar Olacak?
27 Eylül 2020 18:38

2022 Yılında Almanya Asgari Ücret Ne kadar Olacak?

Almanya asgari ücret , Dünya ülkelerine nazaran, Almanya vatandaşlarını memnun etme amacına daha yakın görünüyor. Çoğu ülkede olduğu gibi Almanya’da da 1 Ocak 2021 itibari ile asgari ücrete zam getirmiş bulunmaktadır. Bu zamda kademeli sistem uygulanmaktadır. 2022 yılının Temmuz ayına kadar saatlik çalışma ücretini 9,3 Euro’dan 10,3 Euro’ya kadar yükseltmek amaçlanmaktadır. Asgari ücret üzerinden kesilen kesintiler sonucu da bir asgari ücretlinin eline geçen net tutar ortaya çıkmaktadır. Almanya’da bir asgari ücretli 1100 Euro ile 1300 Euro arasında maaş almaktadır.

Almanya Asgari Ücret 2021

Almanya’da işçiler, saatlik maaş almaktatır. Yani çalıştığı saate göre asgari aylık alacağı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca fazla mesai yaptığında bu tutarda saatlik olarak hesaplanıp çalışana verilmektedir. Almanya’da son varılan nokta ile yeni bir vergi artışı yapılmayarak Almanya asgari ücret 2022 tutarı 9 Euro ile 10 Euro’dan saatlik asgari tutarın 12 Euro’ya çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

12 Euro asgari tutarı mantıklı bulan kişilerin yanında ekonomide öngörülemez zararlar ortaya çıkaracağını düşünen kişilerde bulunmaktadır. Bu durum ile piyasada kalifiye olmayan çalışanların piyasa koşullarını zorlaştıracağına dair endişeler ortaya çıkmaktadır. Yeni yıl ile zam bekleyen işçiler ise fazla ücret almak için sonuç beklemektedir. Yaklaşık iki milyon işçi çalıştıran Almanya, geçim standartlarını da düşünerek net bir karara varacaktır.

Almanya Asgari Ücret Kaç Euro

Avrupa’da çalışmak gibi düşüncesi olan kişiler hangi ülkenin işçisine ne kadar maaş verdiğini merak etmektedir. Almanya’da asgari ücret tutarı da dışarıdan çok fazla işçi çalıştırdığından dolayı diğer ülkelerin insanları tarafından merak konusu olmaktadır. Saatlik alınan alman asgari ücretleri orada çalışmak isteyenlerin kendi ülkelerindeki tutarla kıyasladığı bir tutar olarak araştırılmaktadır. Almanya’da 1100 Euro ile 2600 Euro arası maaş alan kesim orta gelirli kesim olarak adlandırılmaktadır. Ev kiralarının Almanya genelinde yüksek olması ayrıca kiranın kiraya ek olarak elektrik su gibi masraflar ile birlikte ödenmesi göz önüne alınarak bir asgari ücretli yaklaşık olarak 750 Euro aylık ev ve yan giderlere ayırmak zorunda kalmaktadır.